Van

Hakkari'de AK Parti adayına yönelik terör saldırısı

15:22 25 Eylül 2016
Hakkari'de AK Parti adayına yönelik terör saldırısı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden, 1 Kasım 2015'te Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı olan Ahmet Budak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bölge Koordinatörlüğü görevini de yürüten Aygün, ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, Hakkari'de çok samimi ve güzel insanlar tanıdığını söyledi.

Bunlardan birinin de saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Budak olduğunu ifade eden Aygün, "Allah rahmet eylesin, o bizim şehidimizdir. 1 Kasım'da aday gösterdik ama nasip olmadı. Rabbim bunu uygun gördü ve yanına aldı." diye konuştu.

"Dedelerimiz kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize bıraktı ama ülkenin kalkınmaması için bizi uyuttular." ifadesini kullanan Aygün, "Biz de bir uyanış sağladık. Türkiye'nin ekonomisini büyüttük. Buraya gelmeyen hastaneleri, okulları, yolları, hava alanlarını yaptık. 'Devlet buraya okul yapmıyor' diyenler, bunları yaptığımız zaman iş makinesi yakıyor. Şimdi gelin ülkemiz üzerine oynanan bu oyunu bozalım." dedi.

Aygün ve beraberindekiler, 1 Eylül'de terör örgütü mensuplarınca aracından indirilerek öldürülen eski Şemdinli Korucu Derneği Başkanı Mehmet Özer'in oğlu Menderes Özer'in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Özer ailesi Aygün'e, el dövmesi boncuktan yapılmış Türk bayrağı hediye etti.

Aygün'e, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli 34. Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Günen, AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Akgül ve partililer eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.