Van

Dünya Kalp Günü

17:39 28 Eylül 2016
Dünya Kalp Günü

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, "Dünya Kalp Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, kalp ve damar hastalıklarının en önemli ölüm sebebi olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü İmren, kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin artarak devam ettiğini kaydetti.

Kalp ve damar sağlığının genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzıyla doğrudan ilgili olduğunu ifade eden İmren, kalbin vücudun dolaşım sisteminin merkezini oluşturan hayati organlardan biri olduğunu kaydetti.

İmren, sağlıklı beslenme, tütün kullanımının bırakılması, egzersiz gibi yöntemlerle kalp hastalıklarının riskini azaltılabileceğine dikkat çekerek, şunları aktardı:

"Küçük değişiklikler bile büyük farklar yaratabilir. Kısa süreli bile olsa, düzenli spor ömrü uzatıyor. Sporun süresi ve yoğunluğu arttıkça uzun ve sağlıklı yaşama şansı da artıyor. Kalp hastalıklarına karşı korunmanın yolu, öncelikle kalbimizi sevmek ve onu korumakla başlar. Bu konudaki bilinç ve farkındalık çok önemli. Yaşam tarzımızı değiştirirsek, daha uzun, kaliteli ve aktif bir hayatı, sevdiklerimizle birlikte sürdürebiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.