Van

Erciş'te terör saldırıları lanetlendi

14:36 29 Eylül 2016
Erciş'te terör saldırıları lanetlendi

Van'ın Erciş ilçesinde, terör örgütü PKK'nın saldırıları protesto edildi.

Kara Yusuf Paşa Camisi önünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşu, AK Parti, MHP, HÜDA PAR ve Saadet Partisi temsilcileriyle vatandaşlar, terör örgütünün patlayıcı yüklü kamyonla gerçekleştirmeyi planladığı saldırı girişimiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör saldırılarını kınadı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı veren grup adına açıklama yapan esnaf Fatih Gürses, ilçe halkına yönelik planlanan haince terör saldırını lanetlediklerini söyledi.

İlçe belediyesi önünde 26 Eylül günü yaklaşık 4 ton ağırlığında bomba yüklü aracın patlatılmadan ele geçirildiğini, bu tür saldırıların sadece güvenlik güçlerine yönelik olmadığını ifade eden Gürses, "Bu bombanın patlatılması halinde bölgede bulunan masum sivil halkımız canından olacaktı" dedi.

"Memleketi kimsenin kana bulamasına, huzurunu bozmasına müsaade etmeyeceğiz." diyen Gürses, şöyle konuştu:

"Depremle yıkılan bu güzelim şehrin daha fazla yıkılmasına, acılarına acı katılmasına göz yummayacağız. Çünkü bizim başka gidecek ülkemiz, başka Ercişimiz yok. Bu tür olayların gündelik hayatımızı, esnafımızı, ticaretimizi ve en önemlisi çocuklarımızın geleceğini olumsuz yönde etkilediğini hepimiz görmekteyiz. Yeşil Erciş'in isminin terörle değil türkülerle, şiirlerle, bombalarla değil mavisiyle yeşiliyle anılmasını istiyoruz. Bizler yüzyıllardır ilçemizde Türk'ü, Kürt'ü kardeşçe yaşadık. Birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Hep birlikte yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Biliyorsunuz, ülkemiz yurt içi ve yurt dışı kaynaklı terör ile karşı karşıya. Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, askerimizi, polisimizi korucumuzu ve sivil vatandaşlarımızı şehit verdik."

- "Bu olayları yapan bütün terör örgütlerini lanetle kınıyoruz"

Terör örgütünün katliam girişimlerinin ve yok edici yöntemlerinin hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını kaydeden Gürses, şunları söyledi:

"Halkından ve inancından koparılan bu insanların bu derece savrulmaları çok ürkütücü. Genç insanların heyecanları istismar ediliyor. Mücadele diye ölüme sürükleniyorlar. Oysa bizim yaşama ve yaşatma üzere olan bir düşünce dünyamız var. Kendini inkar eden, toplumu düşman gören sapkınlıklar bu toprağın ürünü değil. Bu katliam girişimlerinin ve yok edici yöntemlerin hiçbir haklı gerekçesi ve bahanesi olamaz. Masum insanları hedef alan bu saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde zerrece vicdan ve merhametin bulunmadığını düşünüyoruz ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor."

Gürses, binlerce yıllık kardeşliğin bozulmak istenildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bizim en büyük gücümüz, inancımızdan gelen kardeşliğimizdir. 15 Temmuz'da gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniforma giymiş teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Bütün terör örgütleri de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. Hiçbir terör örgütü ve çete, milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır. Bizler ilçemizde 'Bombaya hayır, huzura evet' diyoruz. Bizler baskı, şiddet ve terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Erciş'deki bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi parti teşkilatları ve Erciş halkı adına başta PKK terörü olmak üzere terörün her türlüsünü lanetliyoruz."

Açıklamanın ardından ilçe merkezindeki esnaf, iş yerlerine Türk bayrağı asarak teröre tepki gösterdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.