Van

"Teröre inat yatırımları korumayı sürdüreceğiz"

11:10 30 Eylül 2016
"Teröre inat yatırımları korumayı sürdüreceğiz"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 köy korucusunun şehit edildiği terör saldırısına, bölgede görev yapan köy korucuları tepki gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yatırımları saldırılarla engellemeye çalışan terör örgütü PKK'nın Yüksekova halkına giden yatırımları da baltalayan saldırısı tepkiye neden oldu.

İlçenin Yeniışık ve Akocak köyleri ile 6 mezra arasında bağlantı sağlayan yolun yapımında görevli iş makinelerinin güvenliğini sağlayan 3 köy korucusunun şehit edilmesine ilişkin bölgede görev yapan köy korucuları, "Teröre inat yatırımları korumayı sürdüreceğiz" diyerek mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

- "Korucular doğu bölgesinin şah damarıdır"

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, Yüksekova'daki terör saldırısında arkadaşları Ömer Özbiçen, Rıfat Dicle ve Kemal Özbek'in şehit düştüğü anımsattı.

Terör örgütü PKK'yı lanetlediklerini ifade eden Kahraman, "Korucular doğu bölgesinin şah damarı, kale komutanlarıdır. Korucularımız bölgenin her yerinde görev yaptığı için PKK terör örgütü kötü emellerine ulaşamıyor. Bundan rahatsız olan PKK, koruculara saldırmaya başladı. Hem korucularımızı şehit ederek hem de korucularımızın araçlarını yakarak onları tehdit ediyor. Biz korucuları yıldıracaklarını sanıyorlar. Biz korucular üç beş çapulcudan asla korkmayız. 7 şehit değil, bin şehit versek de biz korucu olarak vatanımızı çakallara böldürtmeyiz." diye konuştu.

- "Terör örgütü asla hayallerine kavuşamayacak"

Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantısının Kürk halkının düşmanı olduğunu vurgulayan Kahraman, Kürt halkının büyümesini, gelişmesini istemedikleri için bölgeye yapılan yatırımların engellenmeye çalışıldığına dikkati çekti.

"Bu yatırımlar sayesinde doğu halkı gelişecek, iş imkanlarına kavuşacak. Bunu istemedikleri için korucularımızın da koruma amaçlı görev aldığı yatırımlara saldırıda bulunuyorlar." diyen Kahraman, şöyle konuştu:

"Ancak PKK terör örgütü asla hayallerine kavuşamayacak. Bunların istedikleri sadece hayal olarak kalacaktır. Koruculuk sistemi 35 yıl önce kısa bir süreliğine getirilmişti. Geldiğimiz noktada artık geçici değiliz. Korucularımız 1990'lı yıllarda sadece köylerini koruyorlardı. Ama artık kara ve demir yolları, kamu binaları, lojmanlar, barajlar, ilçe jandarma ve köy karakollarını dahi koruyorlar. Köy ibaresi geçerliliğini kaybetti. Yani biz korucular sadece köyümüzde nöbet tutmuyoruz. Şu anda korucularımız ortalama 110 mermiyle PKK'ya karşı mücadele ediyor."

Kahraman, korucuların nöbet kulübelerinin yenileneceğini, kontrol mekanizmasının sağlanması için her korucu timinin başında en az bir rütbeli askeri personel olacağını aktararak, "Her timde bir gece görüş dürbünü, biksi ve kanas gibi ağır silahlar ile uydu telefonu gibi haberleşme cihazları bulunacak ve artık PKK terör örgütüyle mücadelemiz daha etkili olacak. İnşallah eskisi gibi özel timler kuruyoruz. Van'da da Şimşekler Taburunu gençleştirip PKK ile mücadeleyi daha etkili hale getireceğiz." dedi.

- "Seve seve göreve gidiyoruz"

Bitlis'in Hizan ilçesinin Gayda bölgesinde görev yapan köy korucusu Metin Güleş de 19 yıldır vatanı ve milleti korumak için koruculuk yaptığını söyledi.

Terör örgütü PKK'ya karşı her türlü mücadeleyi verdiklerini ifade eden Güleş, "Hakkari'de 3 şehidimiz var. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yol emniyeti sağlarken düzenlenen hain saldırıda şehit oldular. Sürekli görevdeyiz. Seve seve göreve gidiyoruz. Canımızın ve kanımızın son damlasına kadar PKK ile mücadele edeceğiz. Allah devletimiz ve hükümetimizden razı olsun. Bize büyük destek veriyorlar. İlçe kaymakamımız ve garnizon komutanımız bize destek veriyor. Korucularımız gece gündüz görevdeler." dedi.

PKK'nın bölgeye gelen yatırımları engellediğini kaydeden Güleş, terör örgütünün Kürtlükle hiçbir alakası olmadığını ve Kürtlere mal edilmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını vurguladı.

"PKK'nın dış güçlerin uşağı olduğunu yıllardır söylüyoruz. PKK doğuya yatırım yapılmasını istemiyor. Kürt halkının fakir olmasını istiyor." diyen Güleş, şunları kaydetti:

"Bazıları 'PKK, Kürtlerin temsilcisidir' diyor. Hayır öyle değil, aksine PKK'nın en büyük zararı Kürtleredir. Ben de Kürt'üm ama Müslüman Kürt'üm. Sonuna kadar PKK ile mücadele edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar PKK'nın peşinde olacağız."

- "Bölgemizde yollar yapılıyor, terör bunu engelliyor"

İlçenin Nazar bölgesi kırsalında 5 Ağustos'ta Uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın şehit düştüğü terör saldırısında bacağından yaralanan köy korucusu Muzaffer Güleş de terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.

Kürtçe konuşan Güleş, terörün bitmesini isteyerek, şöyle dedi:

"Bu terör davasının ortadan kalkmasını istiyorum. Hakkari'deki şehitlerimize Allah rahmet etsin, Allah terörün belasını versin. Bölgemizde yollar yapılıyor ancak terör bunu engelliyor. Bazıları terörün peşine düşmüş. Bunlar cahiller. Bunların bu fikirden vazgeçmeleri ve dönmeleri gerekiyor. Hangi davanın peşinde geziyorlar? PKK, haince insanları öldürüyor."

Muş'ta görevli köy korucusu Oktay Muyan da 3 arkadaşlarının PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştüğünü belirterek, "PKK olsun, FETÖ olsun, DAEŞ olsun, bütün terör örgütlerini lanetliyoruz." diye konuştu.

Terör örgütlerinin karşısında dimdik ayakta olduklarını dile getiren Muyan, "Dünyanın hiçbir yerinde devletin yatırım yapmasını huzura refaha kavuşmasını engellemek isteyen olmaz herhalde ancak bu terör örgütü Doğu'ya yatırım yapılmasını istemiyor. Bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarını da engellemeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak da yol yapım ve asfalt çalışması yapan iş makinelerini koruyan 3 arkadaşlarının şehit edildiği saldırıyı kınadıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.