Van

Erciş'te Okulum Benim Her Şeyim Projesi

14:26 11 Ekim 2016
Erciş'te Okulum Benim Her Şeyim Projesi

Erciş ilçesinde Okulum Benim Her Şeyim isimli Erasmus projesi kapsamında ilçedeki Selvihan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli 12 öğretmen İspanya'da işbaşı eğitimine katıldı.

Okul müdürü Mehmet Ata Yıldız, yaptığı açıklamada, projenin öğretmenler için yararlı olduğunu söyledi.

Proje kapsamında öğretmenlerin 8 gün İspanya'da kaldığını kaydeden Yıldız, öğretmenlerin İspanya'da okul terki oranları hakkında bilgi sahibi olduğunu ve uygulanan teknik metotları yerinde izlediklerini anlattı.

Yıldız, İspanya'daki çeşitli kurum ve eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşunun da ziyaret edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İspanya'daki eğitimde kullanılan farklı sistem ve metotları öğretmenlerimiz inceleme fırsatı bulmuştur. Özellikle bölgemizde erken okul terkinin çok yüksek oranlarda olduğu düşünüldüğünden projenin hem okul hem de ilçe çapında çocuklarımızın okula bağlanmasında önemli derecede etkisi olacaktır. İlerleyen günlerde ilçemiz rehber öğretmenleri toplantı yapılarak öğrenilen teknik ve metotlar tüm ilçeye yaygınlaştırılacak ve böylelikle projenin etkisi artırılarak daha çok öğretmen ve öğrenciye etki edecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.