Van

Erciş'te okul müdürleri toplantısı

11:11 13 Ekim 2016
Erciş'te okul müdürleri toplantısı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Bölgeleri Müdürler Kurulu toplantısı, Erciş ilçesinde yapıldı.

Şehit Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen toplantıda konuşan Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçe genelinde 48 bin 223 öğrenci ve 2 bin 229 öğretmen ile yeni eğitim öğretim dönemine başladıklarını söyledi.

Son sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilçeye 310 öğretmen ataması daha yapıldığını anlatan Şimşek, destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıt yaptıran 12 bin 895 öğrencinin de kurslara başvurduğunu kaydetti.

Bu kursların ve okulların eğitim kalitesinin yükseltilmesi için akademik başarı eylem planı hazırladıklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Geçen eğitim öğretim yılında 187 öğrencimiz Fen liselerine, 77 öğrencimiz Sosyal Bilimler liselerine, 885 öğrencimiz Anadolu liselerine, bin 500 öğrencimiz de diğer liselere yerleşmiştir. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nursel Demir ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Emre Göçen'in sınavlarda tam puan almaları ayrıca gurur kaynağımız olmuştur. İki öğrencimizin ise katıldığı sportif yarışmalarda dünya şampiyonu olması da bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Erciş olarak hedefimiz bu yıl eğitimde Türkiye ortalamasını yakalamaktır."

Erciş Kaymakamı ve İçişleri Bakanlığı'nca Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Mehmet Şirin Yaşar ise gerek kaymakamlık, gerekse belediyenin imkanları doğrultusunda her zaman eğitime katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Devletin tüm imkanlarını seferber ederek eğitimin hizmetine sunacaklarını ifade eden Yaşar, "Az olur, çok olur, bir kısmı bu yıl, bir kısmı seneye olur ancak sizlerin okullarınızda sorun olarak tespit ettiğiniz her noktada belli bir koordinasyon ve plan çerçevesinde inşallah sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bu vesile ile 2016-2017 eğitim öğretim yılının kazasız belasız geçmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.