Van

İŞGEM'den "Teknik Destek Projesi" semineri

16:22 25 Ekim 2016
İŞGEM'den "Teknik Destek Projesi" semineri

İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Teknik Destek Projesi kapsamında seminer düzenlendi.

Vanlı Sanayici İş Adamları Derneğinin (VANSİAD) girişimiyle hayata geçirilen, Van İŞGEM Teknik Destek Projesinin tanıtımı için bir otelde seminer gerçekleştirildi. Proje uygulamaları boyunca Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde yürütülecek 8 seminerin ilki Van'da yapıldı.

Seminerde bölgede girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmak ve işini geliştirmek isteyen girişimci adaylarına yönelik iş kuluçka hizmetleri, girişimcilik ve KOBİ destekleri konusunda uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, ilk olarak İŞGEM'in kuruluşu hakkında bilgiler verdi.

Gedik, şöyle konuştu:

"İŞGEM'de girişimcilerimize 3 farklı destek veriyoruz. İyi iş gücü olan, iyi projesi olan girişimcilerimiz gelip bizlere müracaat ediyor. Bir mekansal destek veriyoruz. Kuracağı iş ile ilgili ihtiyaç duyduğu ölçekte ve nitelikte iş yeri desteği veriyoruz. Onun dışında KOSGEB aracılığıyla girişimcilik belgesi alanlar da İŞGEM'in desteklerinden faydalanabiliyor. Diğer tarafta en çok önem verdiğimiz şey ise koçluk ve danışmanlık hizmetidir. İŞGEM'de kurulan tüm işletmeyi kendi işletmemiz olarak görüyoruz. Pazarlamasından tutun, reklam çalışmalarına varıncaya kadar birçok konuda destek veririz."

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent, Organize Sanayi Bölgesi ve İŞGEM olarak farklı dengeler oluşturmak istediklerini ifade eden Gedik, Türkiye'de daha önce hiç uygulanmamış bir şeyi uygulamak istediklerini anlatt.

Yeni kurulan işletmeleri 5 yıl boyunca beslediklerini belirten Gedik, "Finansal katkı vererek sağlıklı büyümelerini sağlıyoruz. İnşallah güzel çalışmalarla Türkiye'ye örnek olacağız. İŞGEM'in çok güzel başarı hikayeleri var. Burada özelikle hedef kitlemiz üniversiteli gençler. Şimdi devlet küçülüyor ki biz küçülmesini de istiyoruz. Devlet küçüldüğü zaman gençler iş konusunda çıtayı daha yüksek tutar. Ya girişimci olacaklar veya iyi donanıma sahip özel sektörde yer alacaksınız. Şu an devletin girişimcilere yönelik izlediği çok güzel politikalar var. Kendi işini kurmak isteyen gençlere çok ciddi destekler veriyor. Bu çok büyük bir fırsattır ve girişimci olan herkesin bunu değerlendirmesi lazım." diye konuştu.

Toplantıda konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal İŞGEM'in Türkiye'de 19 ilinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Battal, şu ifadelere yer verdi:

"İŞGEM olarak en etkin ve en iyi fonksiyonu yerine getiren İŞGEM Van'dadır. Bundan dolayı kendilerini takdir ediyoruz. Bu anlamda Van'a katacakları çok şey var. Onun için sürekli kendilerini geliştiriyorlar. İŞGEM başarılı çalışmalara imza attığı için Avrupa Birliği projesiyle de büyüyor. Yeni iş yerleri açıyor ve müteşebbis gençlere seminer veriyor. Biz Teknokent olarak İŞGEM ile farklı bir protokol yaptık. İŞGEM'e ön girişimci yetiştirecek olan bir kurum olarak ikimiz beraber oturup gelişi güzel bir protokol yaptık. Girişimci sadece bulunduğu alanı düşünürse kaybeder. Bütün dünyadaki proje desteklerini ve bütün dünyadaki yatırım alanlarını düşünmek zorundadır. Girişimci önce kendini keşfetmesi lazım, eğer girişimci kendini keşfederse ondan sonraki süreç kendiliğinden yürür. Girişimci kendi yapmak istediğini satabilendir."

Ardından YYÜ İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Reha Saydan ve YYÜ Teknokent Genel Müdürü Necati Görentaş, KOBİ ve inkübatör kavramları ile Teknokent ve İŞGEM hakkında birer sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.