Van

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:

19:55 28 Ekim 2016
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "Erciş'te kentsel dönüşümün olmaması için bir takım insanlar çok büyük gayret gösterdiler. Ama hamdolsun hep birlikte direndik ve bu işin sonuna geldik." dedi.

Erciş ilçesinde çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Erciş Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Çiftçi, burada yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin birçok alanda Erciş'e devasa yatırımlar yaptığını söyledi.

Erciş'le ilgili kentsel dönüşüm konusunda TOKİ Başkanlığında toplantılar düzenlediklerini anlatan Çiftci, "Yaklaşık iki ay önce TOKİ ile Erciş Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bir takvim belirledik. Çalışmalar ve kamulaştırmalar için ek bir 20 milyon lira daha ayırdık. Mevsim şartlarına bağlı olarak şubat veya mart 2017 gibi burada temel atmayı planlıyoruz." dedi.

Çalışma kapsamında birinci etap bittikten sonra iki ve üçüncü bölümlerinde yapılacağını anlatan Çiftci, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar birinci bölüm için 100 milyon lira civarında bir kamulaşma bedeli ödendi. Kentsel dönüşüm bilindiği gibi ağır, zorlu ve ciddi bir iştir. Türkiye’nin her tarafında da zaman ve sabır istiyor. Erciş'te kentsel dönüşümün olmaması için bir takım insanlar çok büyük gayret gösterdi. Ama hamdolsun hep birlikte direndik ve bu işin sonuna geldik. Bizler hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Gerektiğinde esnafımıza kira yardımları yapılacak. Gerekirse geçici dükkanlar bile yapılacak. Temel amacımız Erciş’in geleceğidir. Erciş’e yapılacak olan hizmetlerdir. Oda başkanlarımızla hep istişare içersinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. "

Çitfci, Erciş'e Sosyal Güvenlik Kurumu binası yapılması için Erciş Ticaret Odası yanında yer tahsis edildiğini bildirdi.

Yakın zamanda kültür merkezi binasının yapımını da gerçekleştireceklerini ifade eden Çiftci, "Erciş Sanayi Köprülü Kavşak inşaatında da son aşamaya gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacaktır. Erciş’te açık ve kapalı cezaevlerinin yenilenmesi var. Bu binaların da yakında temellerini hep birlikte atacağız. Belediye başkanlığım döneminde Erciş’te başlattığımız ve şu anda devam eden AB kaynaklı Erciş İçme Suyu Temini Projesi de hızla devam etmektedir. Yine Morgedik Barajında DSİ aracılığıyla yaptırılan ve şehre ikinci içme suyu getirme projesi de tam gaz devam etmektedir. Yıl sonu itibarıyla bitirilip hizmete geçirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.