Van

Cumhuriyet 93 yaşında

13:42 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Erciş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Erciş 12 Dev Adam Kapalı Spor Salonu'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliği olan Cumhuriyetin, 93. kuruluş yıl dönümünde, yüreklerin vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu bir şekilde kutlandığını belirtti.

Yaşar, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istiklali uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkansız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir hasıladır. Cumhuriyet aynı zamanda binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasıdır. Aziz milletimiz 93 yıl önce Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü Kürt'ü, kadını ve erkeğiyle milli birlik ve beraberliğine kasteden dış mihraklar ve onların içimize sızmış hain uzantıları karşısında adeta demirden bir yumruk gibi kenetlenmiştir. Bu kenetlenme ülkemize cumhuriyete ve gelişmiş güçlü bir Türkiye'nin Anadolu topraklarında yükselmesine vesile olmuştur. Emsalsiz bir mücadele neticesinde Anadolu'nun her karış toprağına nakşettiğimiz cumhuriyetimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kadim kardeşliğimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız."

15 temmuz ihanet girişimine karşı olduğu gibi istiklal ve medeniyet yolumuza tuzaklar kurmaya çalışan dahili ve harici bedbahtlara fırsat vermeyeceklerini belirten Yaşar, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımız arz ediyorum. Bu toprakları bize vatan kılmak üzere canlarını seve seve feda eden gerek kurtuluş savaşı şehitlerimiz, gerek terörle mücadele şehitlerimiz ve gerekse de 15 Temmuz gecesi hayatını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli etkinliklerin ardından son bulan kutlamaya, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, İlçe Cumhuriyet Başsavcı Vekili Köksal Sekmen, İlçe Adalet Komisyon Başkanı İsmail Geçeci, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.