Van

Konya'dan Van'a kardeşlik köprüsü

10:39 24 Şubat 2017
Konya'dan Van'a kardeşlik köprüsü

Van Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olan Konya Büyükşehir Belediyesinden Van'a gelen bir heyet, çeşitli temaslarda bulunup, inceleme yaptı.

İki belediye yetkilileri Van Büyükşehir Belediyesinde bir toplantı gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediyenin gerçek sahiplerinin elinde olduğunu söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi olarak Konya Büyükşehir Belediyesinin bilgi ve birikiminden faydalanmak istediklerini belirten Yalçın, şunları söyledi:

"Kardeş şehir uygulamasında teknoloji, teknik adam, proje ve imkanlar bakımından daha elverişli konuma sahip olan belediyelerin, biraz daha az imkanı olan belediyelerle kardeş ilan edilerek proje ya da varlıkta teknik eleman imkanında karşılıklı alışveriş desteğinde bulunmaları amaçlanıyor. Bu nedenle de Konya Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi kardeş ilan edilmiş durumda. Konya, oturmuş kurumsallaşmış bir belediye. Bu bakımdan teçhizat olarak ve aynı zamanda yetişmiş teknik eleman açısından da zengin bir ilimiz olduğunu biliyoruz. En ileri düzeyde faydalanmak istiyoruz."

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demir de her türlü desteği sunacaklarını açıkladı.

Demir, "Konya olarak bu konularda iyi bir tecrübe geçirdik. İhale dökümanlarının hazırlanması, şartnameleri, kredili kredisiz, kredi teklifleriyle gelenler veya gelmeyenler türünde her türlü desteği sağlarız. Teknik destek sağlayabiliriz" dedi.

Toplantı sonrası heyet, Van Su ve Kanalizasyon İdaresinin (VASKİ) sorumluluğundaki İskele Mahallesi'nde bulunan arıtma tesisinde ve park yapımları konusunda Van Gölü sahilinde incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.