Van

Van'da "iletişim" konulu panel düzenlendi

19:42 25 Mart 2017
Van'da "iletişim" konulu panel düzenlendi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Van Şubesi tarafından "İletişim Eğitimi" konulu panel düzenlendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonundaki panelde konuşan HaberTürk Genel Müdürü Veyis Ateş, iletişimin önemli unsurlarından birinin kelime hazinesi olduğunu söyledi.

"Ne kadar çok bilirseniz omuzlarınız o kadar dik, kendinizi rahat hissedersiniz." diyen Ateş, iletişimin bir diğer önemli unsurunun şüphe ve merak olduğunu anlattı.

Ateş, merak etmenin insanı bilgiye götürdüğünü kaydederek şunları söyledi:

"Kullandığınız dilin, kullandığınız Türkçe'nin hakkını doğru verirseniz o çok bildiğiniz kelimeler sizin yaşantınızı kolaylaştırır. Kendinizi doğru ifade edemezseniz yazık olur. Bilgiyi ne kadar bildiğinizden öte nasıl anlattığınız çok kıymetlidir. Dinleyin, okuyun ve konuşun. Her gün 20 dakika kendi kendinize konuşun. Ne kadar çok bilirseniz kendinizi o kadar iyi ifade edersiniz. Teknik yolları iyi kullanırsanız insanlara daha rahat aktarabilirsiniz. Her zaman aynı kelimeleri kullanmayın. Eş anlamlı kelimeler kullanın. Mutlaka iyi bir dinleyici olun. Bağırın ve heceleyin, sesinizi ve görüntünüzü kaydedin."

Programa, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, Genç MÜSİAD üyeleri, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.