Van

53. Kütüphane haftası

13:29 28 Mart 2017
53. Kütüphane haftası

Van'da 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Van Devlet Tiyatrosu salonunda düzenlenen törende konuşan Halk Kütüphanesi Müdürü Faysal İnan, okuyucuların varlığı ile kütüphanenin anlam ve değer kazandığını söyledi.

Kütüphanelerin, dünyanın farklı yer ve zamanlarının düşünsel ve edebi birikimini barındıran mekanlar olduğunu ifade eden İnan, "İyi bir kütüphane bulunduğu topluma kendini aşma, kalkınma ve mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum olma fırsatı sunmaktadır." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise kütüphanelerin, toplumların yazılı hafızaları olarak vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna değindi.

Okuyan bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin büyük önem taşıdığını vurgulan Aktuğ, kitap sevgisinin milli bir şuur halinde millete benimsetilmesinin önemli bir görev olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan söyleyişte Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ile Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Dursunali Taşçı katılımcılarla anılarını paylaştı.

Program, Van Vali Yardımcısı Önder Can'ın kütüphaneden en çok kitap ödünç alarak okuyan öğrencilere ödül vermesi ve Van Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.