Van

Çocuklar eğlenerek öğreniyor

17:09 30 Mart 2017
Çocuklar eğlenerek öğreniyor

Tuşba ilçesindeki Hasan Ali Yücel İlk ve Ortaokulunda hayata geçirilen "Serbest Etkinlikler Projesi" sayesinde öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Rehber Öğretmen Yasin Birinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelişmiş ve eğitim seviyesi yüksek birçok ülkenin eğitim sistemini incelediğini belirterek, görev yaptıkları okulda başarı seviyesini yükseltmek için de sanatsal ve sportif etkinliklerin yapılmasını uygun gördüklerini anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan serbest etkinlik dersinin verimli geçmesi için "Serbest Etkinlikler Projesi" geliştirerek uygulama kararı aldıklarını belirten Birinci, bu kapsamda atölyeler oluşturduklarını aktardı.

Birinci, öğrencilerin bu atölyelerde çeşitlik tiyatro oyunları sergilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Burada öğrencilerin ve bizlerin daha önce hiç bilmediği öğretici zeka oyunları var. Çocuklar hem zekalarını geliştiriyor hem de eğleniyorlar. Hem ortaokul öğrencileri hem de ilkokul öğrencileri faydalansın diye tasarım atölyesi sınıfı kurduk. Çocuklar burada sanat faaliyetleri yapıyorlar, el becerilerini geliştiriyorlar. Bunun dışında görsel sanatlar atölyemiz vardı. Orayı da ilkokul öğrencilerimize açtık. Öğrencilerimiz her hafta bir saat orada resimler, taş boyamalar ve baskılar yapıyor. İlkokulda başarıyı ölçmek çok da doğru değil. Çok fazla test ve denemeden ziyade çocuklar daha çok uygulamalı faaliyetler yapıyor."

Uygulama sonrası yaptıkları araştırmada öğrencilerin başarı düzeylerinin yüzde 31 oranında yükseldiğini anlatan Birinci, projeyi diğer okullarda da uygulamak istediklerini ifade etti.

Okul Müdürü Aydın Sağınç da okul merdivenlerinden duvarlarına kadar çok sayıda eğitici sözcük yazdıklarını, bunun dışında İngilizcenin gelişmesi için de okul koridorlarına dijital ekranlar yerleştirdiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.