Van

Van'ın ulaşım sorunları

18:10 22 Mayıs 2017
Van'ın ulaşım sorunları

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, kentte yaşanan ulaşım sorunlarına yönelik toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, toplu ulaşım sorunlarını çözmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Toplu taşıma araçlarında elektronik kart sistemiyle ulaşımdaki birtakım sorunların çözüleceğini aktaran Yalçın, "En kısa zamanda tüm durak yerlerini belirleyip toplu taşıma araçlarının sadece duraklarda duracağı bir sistem için çalışıyoruz. Öğrencilerin de yoğun istekleri var. Bunun için de gerekli çalışmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına açıklama yapan Gazanfer Güler ise kentteki tüm vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşadığını ve bu nedenle otobüs hatlarının sayısının artırılması gerektiğini bildirdi.

Güler, "Araştırma Hastanesi ve sanayi sitesine giden yollar aktif şekilde kullanılıyor. Bu durum ulaşımı oldukça güçleştirmektedir. Üniversite öğrencileri de bu konuda zorlanıyor, rahatsızlık duyuyor. Öğrencilerin yaptığı ankette yüzde 86'sı kadınlara özel ulaşım aracı talep etmiş. Şoförler eğitimli olmalı, müşterilerine ve ulaşımdaki diğer sürücülere karşı saygılı olması gerekir. Minibüsler ve otobüsler yol ortasında yolcu indirip bindirmemesi ve sadece durakları kullanması gerekir." ifadelerine yer verdi.

Toplantıya, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrenci toplulukları temsilcileri ile Şoförler ve Otomobilciler Odası temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.