Van

YYÜ'de "Sanat ve Turizm" paneli

14:56 23 Mayıs 2017
YYÜ'de "Sanat ve Turizm" paneli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından "Sanat ve Turizm" konulu panel düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşması yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, turizmin kente büyük yararlar sağladığını söyledi.

Van'ın Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Battal, "Van hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikleri açısından önemi çok büyüktür. 10-15 yıldır bölgemizde meydana gelen terör olaylarıyla güzel özellikleri yok olmadı. Sadece ilgi de azalmalar oldu. Bölgemiz turizme çok elverişli bir özellik taşıyor. Van halkıyla el ele vererek kentimizi turizme el verişli hale getireceğiz." diye konuştu.

Battal, kentte turizmin sorunlarının ortaya konulması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Van'ın turizm sorunlarını doğru bir şekilde ortaya koyarak tartışmamız gerekiyor. Sorunları tartışırken elbetteki Van'da yer alan turizm sektörü üyelerininde buna katılarak tartışması gerekir. Bizler el ele vererek turizmi ileri bir noktaya getirmeliyiz. Bizim derdimiz Van'ı çok iyi bir noktaya taşıyarak Van'daki insanların turizm sektöründe de ek istihdamın yolunu açmaktır. Özellikle eğitim, sağlık, gastronomi, tarih ve ekonomi turizmi üzerinde oturup konuşmamız ve sorunları ortaya koymamız gerekir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.