Van

Çaldıranlı şehitler için mevlit

15:34 25 Mayıs 2017
Çaldıranlı şehitler için mevlit

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı personeli şehid güvenlik görevlileri için mevlit okuttu.

İlçe Jandarma Komutanlığında gerçekleşen programda bir konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, bu ülkeye tuzak kuranların sonlarının hep hüsran olduğunu söyledi.

Dundar, "Allah İslam alemine sancaktarlık yapan Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarına fırsat vermeyecektir. Bu kadim topraklarda çok büyük sınavlar verdik. En son sınavı da 15 Temmuz'da milletçe verdik. Kardeşliğimiz birliğimiz ve beraberliğimiz devam ettikçe kimse bize ve ülkemize kötülük yapamaz. Anadolu topraklarında huzur, afiyet, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşamamızın devamı için dualar edilecek. Rabbimizden niyazımız, hem şehitlerimize rahmet etsin hem de geleceğimize, insanımıza sıhhat, selamet ve huzurlu günler nasip etsin." diye konuştu.

İslam coğrafyasının pek çok köşesinden gelip Çanakkale'de canını feda etmiş binlerce şehit olduğunu aktaran İlçe Müftüsü Fikri Göncü de şöyle konuştu:

"Bu emaneti ve vatanı bize hediye olarak bırakmış şehitlerimizin ruhunu şad etmek üzere için mevlitler, hatimler ve dualar ediliyor. Çanakkale'den günümüze kadar yurdumuzun özgürlüğünde, ülkemizde ezanın, Kur'anın, bayrağın, özgür olarak dalgalanmasında canını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Geçen yıl ilçemizde şehit düşmüş kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunması ile devam eden programa, 1. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Ramazan Çokkıyak, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Koç, İlçe Emniyet Amiri Savaş Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.