Van

Tuşba'da mezbaha açılışı

16:46 25 Mayıs 2017
Tuşba'da mezbaha açılışı

Tuşba ilçesinde yapımı tamamlanan Vangölü Mezbaha Tesisi törenle açıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen proje ile Beyüzümü Mahallesi'nde faaliyete geçirilen tesisin 5 milyon liraya mal olduğu belirtildi. Yüzde ellisi hibe yoluyla yapılan tesiste toplamda 25 kişi istihdam edilecek.

Açılışta bir konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan, kentin hayvancılık sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Et Balık Kombinasının çalışmalarına yakın zamanda başlayacağını ifade eden Taşyapan, "Sektörün içerisinde üreticilerimiz için nitelikli tesislerin olması çok önemlidir. Çünkü tesis olmadığı zaman üreticilerimiz başka yerlerde hayvanlarını kestirmek zorunda kalıyor. Devletimizde tabi ki buraya büyük bir katkı verdi. Devletin çok önemli destekleri var, her girişimcinin bu desteklerden faydalanması gerekiyor. Tesisin ilimiz hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva da tesisin önemine değinerek, "Bu tür tesislerin olmasının kentimize yaratacağı önemli bir katma değer olduğunu düşünüyoruz. Sabri Yılmaz ve ailesini tebrik ediyorum. Bu tesisle birlikte entegre bir oluşumunda başlangıcını yapmış oldular." dedi.

Törene, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Heybet Semur, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ile çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.