Van

Öğrenciler "tekne orucu" tutuyor

10:14 02 Haziran 2017
Öğrenciler "tekne orucu" tutuyor

Bahçesaray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri oruca alıştırmak için geleneksel "tekne orucu" uygulamasını başlattı.

Bahçesaray İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kasım Erva, sahura aileleri tarafından kaldırılan öğrencilerin öğle ezanına kadar tuttukları oruçları hep birlikte açtıklarını söyledi.

Ramazan orucunu tutmanın faydaları ve bu ayın bereketinin saymakla bitmeyecek kadar fazla olduğunu aktaran Erva, her şeyin zekatı olduğu gibi, bedenin zekatının da oruç tutmak olduğunu söyledi.

"Oruç, insanları dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette de cehennem azabından koruyan ve günahların bağışlanmasına vesile olan bir ibadettir." şeklinde niteleyen Erva, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize bu ramazan ayı maneviyat iklimini yansıtmak istedik. Sahur zamanı ailesi ile uykudan uyanan ve oruçluyken aynı heyecanı yaşayan çocukların yetişmesi gerekmektedir. Şunu da unutmamalıyız ki, gerçek manada oruç tutmayanların kendilerine oruçlarından sadece aç ve susuz kalmalarından başka hiçbir faydasının olamayacağını da hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Birçok hikmeti olmakla beraber orucun mana ve mahiyeti budur.

Çocuklarımızın bu atmosfer içinde büyümesi bizi onura edecektir. Değerler eğitimi kapsamında okullarımızda başlattığımız tekne orucu, öğrencilerimiz arasında yoğun ilgi gördü. Bu etkinliğimiz ile ramazan ayının bereketi, maneviyatı çocuklarımıza yansıtmak adına güzel bir uygulama oldu.

Öğrencilerimiz kendi aralarında oruç tutmayı teşvik edici rol üstlendi. Bu durum bizim için kazanılmış bir değerdir. Bu değerlerin küçük yaşlarda verilmesi çocuklarda ileri ki yıllarda alışkanlık haline gelmektedir."

Tekne orucunun diğer okullarda da yapılacağını ifade eden Erva, Mirhasan ilkokulunda başlattıkları uygulamada emeği geçen okul yöneticileri, okul aile birliği yönetim kurulu, veliler ve öğrencilere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.