Van

4 bin 500 kişi Van Gölü sahilinde iftarını açtı

13:45 03 Haziran 2017
4 bin 500 kişi Van Gölü sahilinde iftarını açtı

Van'da görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü sahilinde düzenlenen iftara 4 bin 500 kişi katıldı.

Edremit Belediyesinden yapılan açıklamada, belediye tarafından Van Gölü'nün Edremit sahilinde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu yemek programında, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit askerler için de Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunduğu belirtildi.

Vali ve Belediye Başkanvekili İbrahim Taşyapan, Edremit Kaymakamlığı ile belediyesinin çok güzel etkinlikler düzenlediğini ve bu program vesilesiyle de hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Taşyapan, "Ramazan hem bereket hem de rahmet ayıdır. Bu güzel akşamda, bu güzel alanda hep beraber iftar yapacağız. Kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Etrafımızda, ülkemizin bazı köşelerinde ya da komşu ülkelerimizde sıkıntılar yaşıyor. Yüzlerce binlerce milyonlarca insan, evinden, barkından, yuvasından yurdundan ayrılmış, bizlere komşu ülkelere sığınmış vaziyette. İnşallah onların sıkıntılarının, dertlerinin de bu ramazanda yüce Rabbimizin izniyle son bulmasını diliyorum." diye konuştu.

Yemek programının ardından Vali Taşyapan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli ve beraberindekiler, etki̇nli̇k alanında ramazan için yapılan Osmanlı Sokağı'nı gezdi.

Burada satış yapan esnaflarla sohbet eden protokol, yapılan ikramları da geri çevirmedi.

Program sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer alana gelerek etkinliklere katıldı.

Programa, Vali Taşyapan'ın eşi Nesibe Taşyapan, Edremit Kaymakamı Çiçekli'nin eşi Aylin Çiçekli, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Yalçın, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.