Van

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci, Erciş'te

20:48 16 Haziran 2017
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci, Erciş'te

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş'te bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden Çifçi'yi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Çiftci, belediye başkanlığı, milletvekilliği döneminde Erciş için çok hizmet ettiğini ve Erciş halkının bunu çok iyi bildiğini belirtti.

İlçeyi önemsediğini ve yapılacak yatırımları yakından takip ettiğini aktaran Çifçi, "İlçede yapımı devam eden köprülü kavşağı bitirdik. Son peyzajını da bu yıl bitireceğiz. Kültür merkezi, sosyal güvenlik kurumu binası, bunlar önemli yatırımlardı. Bu şehrin kaderini değiştirecek organize sanayinin yarısı yapıldı. Yatırımlar devam ediyor." dedi.

Kentsel dönüşümün ihalesinin 12 Haziran'da yapıldığını belirten Çifçi, yapılan hizmetlerin tamamı AK Parti hükümetinin ürünü olduğunu kaydetti.

Bu süreçte sivil toplum kuruluşları ve Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ciddi desteği olduğunu anlatan Çifçi, emeği geçenlere teşekkür etti.

HDP döneminde belediyenin değişikliğinden kaynaklı ciddi eksiklikler olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Çifçi, şöyle devam etti:

"Buraya bir kayyum atandı. Buraya merkezi hükümet olarak her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Gerek İller Bankası üzerinden, gerek Ankara ve İstanbul’daki kardeş belediyelerimiz ve gerekse merkezi hükümetin diğer birimleri ve büyük şehrin burada çok ciddi yatırmaları oluyor. Bundan sonraki süreçte de yatırımları bire bir taklip ediyoruz, koordine ediyoruz. İnşallah buradaki yatırmalara hep birlikte sahip çıkacağız. Önümüzdeki günlerde iki cezaevi planımız var. Mevcut cezaevleri çok kötü."

Buradaki ziyaretini tamamlayan Çifçi, ardından Erciş Şoförler Cemiyeti ve Erciş Kaymakamlığını da ziyaret etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.