Van

DAP'tan, Van'a 10 milyonluk proje desteği

17:33 19 Haziran 2017
DAP'tan, Van'a 10 milyonluk proje desteği

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca 2017 yılında Van'da desteklenen projeler için protokol imzalandı.

Van Valiliği Toplantı Salonu'nda imzalanan protokol kapsamında desteklenecek 21 projenin maliyetinin 10 milyon 851 bin lira olduğu belirtildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili İbrahim Taşyapan, yaptığı açıklamada, ildeki projelere verdiği desteklerden dolayı DAP idaresine teşekkür ederek, iyi bir iş birliğiyle çalıştıklarını belirtti.

Valilik olarak çalıştıklarını şimdiyse büyükşehir belediyesi olarak da çalışacaklarını kaydeden Taşyapan, "Daha öncede belediyeyle iş birliği yapılıyordu ancak biz bu yıl bu iş birliğini bunu daha da genişleteceğiz. Biz de yükün altına girerek şehrimize daha güzel şeyler kazandırıyoruz. DAP idaresi de bu anlamda bize desteklerini veriyor. Her türlü iş birliğine açığız." dedi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise 2013 yılından bu yana Van'a 39 milyon lira proje desteği sağlandığını belirtti.

Van'da bu yıl da 21 projeye destek verileceğini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Burada 5 kurumla muhatap olacağız. Bunlardan en önemlisi de Van Büyükşehir Belediyesi'dir. 21 projenin 16'sını büyükşehir belediyemizle yürüteceğiz. Bunun 9'u küçük ölçekli tarımsal sulama, 4'ü hayvan içme suyu. Hayvancılık altyapısının geliştirilmesi kapsamında 2 projemiz var. Birde ruhsatlı canlı hayvan pazarı desteğimiz olacak. 2017 yılında projelere 10 milyon 851 bin lira destek vereceğiz. 3 projemiz daha var. Türkiye'de hayvancılık alanında önemli bir konumda olan Van için Atatürk Üniversitesi iş birliği ve üniversite ile sanayi ve kamu iş birliğiyle geliştirilen mobil koyun banyoluğu projemiz var. Bu son zamanlarda duyulmaya başlandı. Mobil koyun banyoluğu burada imal etmek ve diğer illere dağıtmayı amaçlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.