Van

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:54 11 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Halil Hamuryen, Van'da düzenlenen programla anıldı.

Erciş ilçesi Çelebibağı Mahallesi'nde şehit Hamuryen'in mezarı başında düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve tüm şehitler için dua edildi.

Törende konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, 15 Temmuz akşamında bir savaş yaşandığını söyledi.

O akşam Halil Hamuryen gibi 200'ü aşkın kişinin şehit düştüğünü ve binlerce gazi olduğunu anlatan Yaşar, "Bizim de Erciş olarak bu topraklar için bir bedelimiz, burada yatıyor. Bu toprağı böldürmedik, böldürmeyeceğiz. İşgalcilerin, emperyalistlerin, hainlerin emellerine alet ettirmeyeceğiz. Allah nasip ederse de sonsuza kadar bu topraklar üzerinde hür ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

Yaşar, darbe girişimini bir kez daha şiddetle lanetlediğini dile getirdi.

Darbe girişimine karşı kahramanca direnen bütün şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Yaşar, "Bütün gazilerimize sağlık diliyorum. Milletin istiklalinin sürmesine öncülük eden, liderlik eden Cumhurbaşkanımıza, o gün Mecliste kahramanca duran bütün milletvekillerimize, hükümetimize ve şerefli Türk ordusuna, şerefli polis teşkilatına ve sokağa çıkıp kahramanca direnen bütün Türk halkına şükranlarımı ifade ediyorum." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise şehit Hamuryen'e Allah'tan rahmet dileyerek, "Bir Faslı kardeşimiz o gün direnmişti. En son o şehit oldu. Hepsine rahmet diliyorum." dedi.

Anma programına, 108. Topçu Alay Komutanı Murat Yalbır, İlçe Jandarma Komutanı Murat Acar, Van Emniyet Müdür Yardımcısı Murad Hoş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.