Van

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

01:19 17 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Van'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar demokrasi nöbetine katıldı.

Beşyol Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin okunduğu nöbette, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Mehteran, semazen ve halk oyunları gösterilerinin ardından demokrasi nöbeti, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın şehitler için dua etmesiyle sona erdi.

- Bitlis

Bitlis'te Ulu Cami meydanındaki demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu nöbette, 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösterimi sunuldu.

Nöbete katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bu manzaranın Türkiye'nin ne derece güçlü bir millet ve devlet olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Bu akşam da buradayız. Kardeşlik, dayanışma ve birliğimiz bu. Düşmanlarımızı da korkutan ve ürperten bu birlikteliğimizdir. Bu devam ettiği sürece kimse bu milletin önünde duramaz, ezanı susturamaz, bayrağımızı indiremez ve bu devleti bölemez. Bu kardeşliğimiz, birliğimiz ve dayanışmamız devam ettiği sürece yüzyıllardır İslam'ın sancaktarlığını yapan milletimiz, kıyamete kadar yine İslam'ın sancaktarlığını elinden bırakmayacak. Çünkü umut burada. 4 milyonun üzerindeki Suriyeli'nin nasıl Anadolu topraklarına sığındığını görüyoruz. Kafkasya'da ve Balkanlar'da sıkıntıya düşenler Anadolu topraklarında kendilerine sığınacak yer buluyor. Ama bizim gideceğimiz hiçbir yer yok. Ya bu topraklara gömülürüz ya da hesabı olanları bu topraklara gömeriz. İşte 15 Temmuz akşamı da bu millet tek yürek ve tek bilek olarak, bu memleket üzerinde hesabı olanları bir kez daha hüsrana uğrattı. Bu millet darbeye darbeyle karşılık veren bir millet olarak tarihe geçti."

İlahilerin okunması ve İl Müftüsü M. Faysal Geylani'nin dua etmesinin ardından demokrasi nöbeti sona erdi.

- Muş

Muş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar demokrasi nöbetine katıldı.

Belediye önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Nöbette konuşan Vali Aziz Yıldırım, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu belirterek, cumhuriyet kurulduktan bu yana birkaç defa darbe yapıldığını anımsattı.

15 Temmuz'da tarihi tekrar tekerrür ettirmeye kalkan birtakım bedbaht insanların, yeni bir darbe girişiminde bulunduğunu kaydeden Yıldırım, "Tabi ki darbe girişimi sadece bir girişimden ibaret kaldı. 81 vilayetimizde olduğu gibi sizde Muş'ta çok dik durdunuz." dedi.

- Hakkari

Hakkari'deki vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbeti tuttu.

Valilik öncülüğünde düzenlenen demokrasi nöbetinde şehitler için Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmanın izletilmesinin ardından din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüz'ün, dua etmesinin ardından demokrasi nöbeti sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.