Van

YYÜ'de "Siber Güvenlik Yaz Kampı" başladı

16:40 18 Temmuz 2017
YYÜ'de "Siber Güvenlik Yaz Kampı" başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen, "Siber Güvenlik Yaz Kampı" başladı.

Bilgi Güvenliği Akademisince düzenlenen kursa, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 30 öğrenci katıldı. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 6 gün sürecek kampa katılan öğrencilere eğitim sonunda sertifika verilecek.

Siber Güvenlik Kampı'na katılan öğrenciler, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, siber istihbarat, siber suçlarla mücadele gibi birçok konuda eğitim alacak.

Kampı ziyaret eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siber güvenliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Son dönemde sessizce ama ciddi bir şekilde tartışılan bir konu var. Rusya ve Amerika arasında bir tartışma konusu. Bu aslında sizin şu anda eğitimini aldığınız bu konuyla çok yakından alakalı. Ülkeler artık birbirlerinin siber güvenlikle ilgili en ufak bir açık bulduğu zaman hesaplarla dünyayı farklı şekilde yönetmeye çalışıyor." dedi.

Bilgi Güvenliği Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Uçar ise projenin 2011 yılından bu yana devam ettiğini belirtti.

Bu eğitim alan öğrencilerin bugüne kadar yüzde 70'inin çeşitli yerlerde iş bulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Eğitimin ardından öğrencilerimiz kollarına birer altın bilezik takıyor aslında. Burada öncelikli amacımız sektörün ihtiyacı olan nitelikli siber güvenlik elemanlarını yetiştirmek ve sonraki süreçler için sürekli gelişen ve değişen siber sektörün her alanında yetenekli kişilerin bulunduğu zemini hazırlamaktır. Bilgi Güvenliği Akademisi olarak her yıl gerek kurumsal gerek bireysel eğitimlerimiz ile çalışmalarımızı disiplin ile gerçekleştiriyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.