Van

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

15:58 27 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Van Şubesi, İsrail tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınadı.

Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, şube binasında yaptığı açıklamada, son günlerde siyonist, barbar terör devleti İsrail'in azgınlaşıp, İslam aleminin kutsalı ve namusu olan Mescid-i Aksa ve Kudüs-ü Şerife karşı ibadet özgürlüğünü kısıtlaması ve Müslüman Filistin halkını katletmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Bir avuç Siyonist’in iki milyara yakın Müslüman alemini dikkate almayarak, sürdürdüğü "devlet terörü politikası" İslam alemi adına kaygı verici bir olay olduğunu ifade eden Altın, şöyle konuştu:

"Yeryüzünde bütün İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı akarken, Hristiyan aleminde herhangi bir olumsuzluğun olmaması manidar ve düşündürücüdür. Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda yer altı ve yer üstü zenginlikleri talan edip keyif çatan batılı emperyalistler, Hristiyan aleminde en ufak bir anlaşmazlık ve olumsuz durum söz konusu olduğunda bunu, Hristiyan aleminin halifesi konumunda olan papa ve merkezi Vatikan ile kısa bir sürede çözüme kavuşturmaktadır. Oysa aynı mekanizma İslam alemi içinde olmuş olsaydı bugün terör devleti İsrail ve onun destekçisi olan diğer batılı ülkeler, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs'e el uzatmaya cesaret edemezlerdi. Bu eksikliğin olmasından dolayı İslam aleminin durumu içler acısıdır. İslam ülkelerini yönetenlerin çoğunun işbirlikçi haçlı yöneticilerin elinde olması, olanca hızıyla İslam coğrafyasında yaşayan halkları sistematik bir şekilde kan, zulüm ve gözyaşı içinde yaşamaya mecbur kılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da belirttiği üzere 'bu bir imkan değil iman meselesidir' dediği gibidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.