Van

Çalyan Tepe'deki kahramanlara tatlı ikramı

11:20 28 Temmuz 2017
Çalyan Tepe'deki kahramanlara tatlı ikramı

ÖZKAN BİLGİN - Van Valisi Murat Zorluoğlu ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, terör örgütüne karşı başarılı operasyonların yürütüldüğü 3 bin 60 rakımlı Çalyan Tepe'de ziyaret ettikleri askerlere tatlı ikramında bulundu.

Vali Zorluoğlu, beraberinde Korgeneral Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Van Jandarma Asayiş Filo Komutanlığından kalkan askeri helikopterle Çatak ve Gürpınar ilçeleri sınırlarındaki dağlık kesimleri ve araziyi havadan inceledikten sonra Faraşin Yaylası'na indi.

Van, Hakkari ve Şırnak üçgeninde bulunan, 3 ildeki güvenlik güçlerinin ortak çalışmasıyla 21 Temmuz'da başlatılan "Şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener Operasyonu"na katılan askerlerce karşılanan Zorluoğlu ve beraberindekiler, bölgede incelemelerde bulundu.

Zorluoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Çalyan Tepe'de bir süre sohbet ettiği askerlere tatlı ikramında bulundu.

- "Kahraman jandarmamızın morali yüksek"

Vali Zorluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyon birliklerinin zorlu mücadelesini yerinde görmek için bölgeye geldiğini söyledi.

Askerlerin operasyonu başarıyla sürdürdüğünü gördüğünü belirten Zorluoğlu, "Burada görev yapan kahraman jandarma personelimizi, morali yüksek, kararlı, dirayetli bir şekilde gördük. Gerçekten çok zor şartlarda görev yapıyor olmalarına rağmen kahramanca mücadele ediyorlar." dedi.

Son yıllarda terörle mücadele sonucunda dağ, kırsal, köy ve şehirlerdeki mevcut terörist varlığının büyük oranda imha edildiğini ve etkisiz hale getirildiğini dile getiren Zorluoğlu, bölgenin tüm teröristlerden temizleneceğini anlattı.

- "Ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok"

Operasyonların düzenlendiği Faraşin Yaylası'nın hayvancılık için önemli bir bölge olduğuna işaret eden Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Allah'ın izniyle bölgeyi kalan teröristlerden de temizleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl buralara geldiğimizde operasyonlar değil, çiftçilerimizin koyunlarını otlatmasını göreceğiz. Kahraman evlatlarıma, jandarma personelime verdikleri mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok zor şartlarda, büyük mücadeleler veriyorlar. Devlet ve Valilik olarak bütün imkanlarımızla onların yanındayız. Her türlü eksikliklerini gideriyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Devletimiz çok güçlü. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde gidemeyeceğimiz, ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok. Faraşin de bunlardan sadece bir tanesi. Bütün kahraman evlatlarımın gözlerinden öpüyorum."

- Vali Zorluoğlu, telsizden güvenlik güçlerine seslendi

Zorluoğlu, daha sonra telsizden operasyon ekibinde bulunan asker, polis ve güvenlik korucularına mesaj gönderdi.

Devletin bütün imkanlarıyla güvenlik güçlerinin arkasında olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, telsizden yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Valiniz olarak, kolordu komutanımız, başsavcımız ve il jandarma komutanımızla sizleri ziyarete geldim. Tam olarak ne yaptığınızı yerinde görmek istedim ve sizleri çok moralli, kararlı ve dirayetli gördüm. Bundan da şahsım ve devletim adına gurur duydum. Çok memnun oldum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Korgeneral Çetin de bölge hakkında Vali Zorluoğlu'na bilgi verdi.

Vatandaşlara bölgede huzurlu bir gelecek vadettiklerini dile getiren Çetin, "İnşallah bu terör belasını bitirip, bu ülkeye barışı armağan edeceğiz. İnşallah buralarda can ve mal güvenliği Manisa'daki gibi İzmir'deki gibi sağlanacak. Bu gördüğünüz dağları teröristlerden temizleyeceğiz." diye konuştu.

- Asker aileleriyle telefonla görüştüler

Operasyon bölgesinde yaklaşık 2 saat kalan Zorluoğlu, Çetin, Keskin ve Oğuz, askerlerin aileleriyle telefonla görüştü.

Bir askerin eşi ve başka bir askerin 80 yaşındaki emekli öğretmen babaannesiyle görüşen Vali Zorluoğlu ve Korgeneral Çetin'in konuşmaları duygusal anlar yaşattı.

Ailelerin özlem dolu mesajlarını dinleyen ve hayır dualarını alan Vali Zorluoğlu ve Korgeneral Çetin, ailelerden gözlerinin kesinlikle arkada kalmamasını istedi. Zorluoğlu ve Çetin, asker çocukları ve eşlerinin desteğiyle el ele vererek terör örgütünün kökünü kazıyacaklarına dikkati çekti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.