Van

Van'da müteşebbis heyeti toplantısı

17:56 28 Temmuz 2017
Van'da müteşebbis heyeti toplantısı

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağan genel kurulun ardından göreve getirilen yeni yönetim kuruluyla ilk olağan müteşebbis heyet toplantısını yaptı.

OSB Fuar ve Kongre Merkezindeki toplantıya, Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan ve yeni yönetime giren sanayicilerin yanı sıra, müteşebbis heyet üyesi Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve diğer üyeler katıldı.

Toplantı açılışında yaptığı konuşmada Milli Egemenlik Caddesi üzerinde önceden Merkez Komutanlığı tarafından kullanılan ve şimdilerde yeşil alan olarak düzenlenen alanın TOKİ tarafından satışa çıkarılmasıyla ilgili konuya açıklık getiren Vali Zorluoğlu, böyle bir işlemin yapılmayacağını ve TOKİ'nin bahse konu araziyi satış listesinden çıkardığını söyledi.

TOKİ yetkilileriyle yaptığı görüşmeden bu sonucun çıktığını aktaran Vali Zorluoğlu, sosyal medyada da çokça paylaşılan konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında OSB'nin yeni yönetim kurulunu tebrik eden Vali Zorluoğlu, önceki yönetime de Van'a ve OSB'ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda tekstilkent konusuna da değinen Vali Zorluoğlu, kentin önemli yatırımlarından biri olan tekstilkent konusunda bakanlıkla iletişim halinde bulunduğunu, ihale sürecinin yakın zamanda tamamlanıp kış gelmeden yol çalışmalarının tamamlanacağı bilgisini de katılımcılarla paylaştı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan da olağan genel kurul ardından hem Van'ın hem ülkenin kazandığını dile getirerek, "Yeni projeler, bölgede oluşturulacak yeni etaplar ve önceki yönetimden devam eden çalışmaları tamamlayarak OSB'nin gücüne güç katmaya çalışacağız. OSB ile bazı sıkıntılarımız var. Onları da hem merkezi hükümet hem yereldeki idarecilerimizin destekleriyle çözeceğimize ve kentin kalkınmasına hep birlikte katkı sunacağımıza inanıyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.