Van

Sektör temsilcileri turizmi tartıştı

16:06 20 Ağustos 2017
Sektör temsilcileri turizmi tartıştı

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, turizmcilerle istişare toplantısı düzenledi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Çiçekli, ilçeye gelen misafirleri kentte daha fazla tutmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

İnsanların güzel hatıralarla Van'dan ayrılmasını istediklerini bu kapsamda sahil kordonu projesini hayata geçirdiklerini aktaran Çiçekli, şunları kaydetti:

"Özellikle vatandaşlarımızın sosyalleşmesi ve Van denizinden faydalanması için böyle bir çalışma başlattık, daha sonrasında halk plajımızı ve binicilik merkezimizi açtık. Şamran kanalımızın turizme kazandırılması ve regülasyonunun yapılması için DAP ile bir proje yürütüyoruz. Burada yürüyüş alanları ve peyzaj düzenlemeleri gibi faaliyetler yürütüyoruz. Bunun üstüne özel sektör destekli bir Van Evleri Sokağı düzenlememizi imar planı içerisine dahil ettik. Birkaç tane var olan evlerin geleneksel Van evlerine dönüşümünü başlattık."

Çiçekli, Edremit sazlığının ıslahı ve düzenlenmesi noktasında da bir çalışmalarının olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Sayın Bakanımız Van'a geldiğinde kendileriyle görüştük ve projesi yapıldı. 1 milyon liralık bir bütçe ile yürüyüş yolları, kuş gözlem alanları ve ekolojik parkının da yapılması süreci başladı. Bazı dokunuşlarla memleketimiz ve Edremit için çalışmalar yapıyoruz. Edremit, turizmi ve tarihiyle Van'ın dışında bölgeye de hitap ediyor. Bazı altyapılarını oluşturmaya gayret gösterdik ve epey de mesafe kaydettik. Bizim niyetimiz bu sene altyapı ile uğraşmak ve seneye tanıtım yapmaktı ancak beklediğimizden daha hızlı gidince çalışmalar, tanıtımı bu sene yapabileceğimize dair bir kanaat oluştu."

Çiçekli'nin konuşmasının ardından, sektör temsilcileri de turizmin geliştirilmesi konusunda yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantıya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ile çok sayıda turizmci katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.