Van

İpekyolu Belediyesinden çiftçilere destek

10:25 12 Eylül 2017
İpekyolu Belediyesinden çiftçilere destek

İpekyolu Belediyesi kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilerin üretimine destek vermeye devam ediyor.

Üretimi desteklemek için çiftçilere tohum, fide ve fidan desteği sağlayan belediye, çiftçilerin makine ve ekipman ihtiyacını da karşılıyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan makina parkındaki iki hububat mibzeri, bir pnomatik mibzer, iki silaj makinesi, bir gezer harman makinesi ile bir çiftlik gübresi dağıtma makinesi, çiftçilerin hizmetine sunuluyor.

Tahsis edilen bu makinelerle ilçeye bağlı 30 kırsal mahallede çiftçiler ekim ve hasat işlemlerini kolay ve verimli şekilde gerçekleştiriyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, yaptığı açıklamada, belediye olarak insan odaklı hizmetler yürütmeye çaba gösterdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlçemiz tarımının en büyük sorunlardan biri makine ve ekipman eksikliği. Bu sorun tarımsal faaliyeti sınırlandırdığı gibi verimliliği de düşürüyor. İlçemizde en çok tarımı yapılan arpa buğday için 2 adet ekim makinesi aldık ve ekimler başladı. Hayvancılık için vazgeçilmez yem kaynağı olan silajlık mısır üretimi için tohum dağıttık. Ekimi için pnomatik mibzer ve hasadı için silaj makineleri aldık. Şu an ektirdiğimiz silajların hasadı için teknik elemanlarımızla sahadayız. Bölgede silaj makinesi yetersiz olduğundan diğer ilçelerdeki çiftçilerden de yoğun talep var. Gezer harman makinemiz bir aydır sahada yoğun bir şekilde kullanılıyor. Gübre dağıtma makinemizle yoğun bir mera gübrelemesi yapıyoruz. Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği makine parkı projemiz ile ilçe tarımına çok değerli bir katkı sunuyoruz."

Öztürk, makine parkının daha da zenginleştirilerek çiftçilere verilen desteğin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.