Van

Van'da bilim konferansı

14:14 21 Eylül 2017
Van'da bilim konferansı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öncülüğünde "13. Uluslararası Elektrik Mühendisliğinin Teknik ve Fiziksel Problemleri" konferansı düzenlendi.

Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa 5 ülkeden 80 bilim insanı katıldı.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, açılışta yaptığı konuşmada, konferansın bilim dünyası için önemli olduğunu söyledi.

Üniversitelerin bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Battal, şöyle konuştu:

"Bilim dünyası için çok önemli ve güncel bir konuyu ortaya koyuyoruz. Konferans, dünya biliminin bölgemizde ve çevre ülkelerde yaşamış olduğu sorunlarının çözümü adına önemli katkılar sunacak. Dünyadaki kavgaların merkezinde enerji sorunu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu günlerde elektrik ve enerji üzerine temiz enerji elde edilerek insanların kullanımına sunulmasında işte sizlerin önemi çok daha fazla gündeme geldi. Ortaya koyduğumuz sorunlar çözüldüğü zamanda önümüz açılmış olacak."

Van YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Naci Genç ise elektrik alanında çalışma yürüten bilim insanlarını Van'da bir araya getirdiklerini belirtti.

Elektrik mühendisliğinin teknik ve fiziksel problemlerini ortaya koymak ve tartışmak için konferans düzenlediklerini belirten Genç, "Amacımız bu alanda çalışma yürüten akademisyenleri birbiriyle iletişim kurmaları sağlamaları için bir forum kurma ve buralarda deneyimlerini aktarabilme ve iş birliği yaparak bir takım hedeflere ulaşmaktır." dedi.

Konferans 23 Eylül'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.