Van

Van merkezli 10 ildeki gümrük operasyonu

12:39 05 Ekim 2017
Van merkezli 10 ildeki gümrük operasyonu

Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrüğü'nden geçen ticari araçlara eksik işlem yaparak menfaat temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişiden 12'si tutuklandı.

Saray Cumhuriyet Başsavcılığınca, ilçeye bağlı Kapıköy Gümrük Müdürlüğü alanında ve Sınır Ticareti Merkezi kapsamında ithalat ve ihracat işlemlerinde gıda yüklü araçların ülkeye girişi sırasında eksik ve sahte evraklarla usulsüzlükler ve menfat temini yapıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguları sonrası 5 şüpheli serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 19 şüpheliden 12'si "Resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Saray Cumhuriyet Başsavcılığınca, 18 Ocak 2017'de teknik ve fiziki takip kararlarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 28 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda Van'da 11, İstanbu'da 4, Antalya'da 2, Hakkari'de 2, İzmir, Ordu, İskenderun, Samsun, Ağrı ve Diyarbakır'da birer olmak üzere 22'si gümrük memuru 25 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş, 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.