Van

Kaymakam Doğramacı, muhtarlarla buluştu

11:31 09 Ekim 2017
Kaymakam Doğramacı, muhtarlarla buluştu

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, muhtarlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Doğramacı, ilçede kısa sürede büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını, vatandaşın da artık bunu gördüğünü söyledi.

Şu ana kadar belediye bütçesine 12 milyon liralık kaynak aktarıldığını fakat buna rağmen şimdiye kadar kadar 19 milyon liralık iş yapılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Doğramacı, şöyle konuştu:

"DBP'li belediye dönemine ilişkin, 3 yılda 64 milyon 300 bin lira para gelmiş. Bu işte gerçekten iyi niyet olsaydı, bu rakamla yaptığımız işin üç katı yapılabilirdi. Bu para vatandaşın parası. Bu nedenle sizin için gönderilen paranın nereye harcandığını söylemek zorundayız. Mahallelerimizin nasıl değişip dönüştüğünü herkes görecek. Bu anlamda beklentiyi de yüksek tutacağız. Devletin kaynaklarını son kuruşuna kadar vatandaşın hizmetine kullanacağız."

Kendi başına kimliği olan bir şehir inşa etmeye çalıştıklarını kaydeden Doğramacı, ilçede 250 dairelik TOKİ konutları yapılacağını ve bununla ilgili TOKİ ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını dile getirdi.

Doğramacı, "Şu an talep topluyoruz. Yine bir kent parkı inşa edeceğiz. Beşbulak mahallemizdeki suyun başında mesire alanı yapacağız. İlçemizde hayata geçirmeyi planladığımız 17 kilometrelik bir bisiklet yolu inşa edeceğiz. Şehrin çevresini bu bisiklet yoluyla birleştireceğiz. Çarşı merkezimizde dükkanlarımızın yapımına başladık. Caddenin diğer tarafında yer alan dükkanları da iş yeri sahipleriyle görüştükten sonra projelendirmeyi planlıyoruz. Kısacası kendi başına kimliği olan bir şehir inşa ediyoruz." diye konuştu.

- "Bu topraklara sahip çıkacağız"

Doğramacı, vatandaşlarla el ele verip terör örgütünü bu topraklardan sileceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Birileri namusumuza, mahallemize el uzatırsa buna müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklara sahip çıkacağız. Taşeron hainlere müsaade etmeyeceğiz. El birliğiyle gayret ve çaba sarf edeceğiz. Bu konuyla ilgili bu yıl çok ciddi bir çalışma yürüttük. İnşallah kısa sürede bu toprakları bu hainlerden temizleyeceğiz. Yeter ki bize ve devletinize sonuna kadar güvenin."

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş da muhtarların dile getirdiği su sıkıntıları not alarak, bu sorunları en kısa zamanda çözeceklerini ifade etti.

Muhtarlar ise elektrik, yol, su ve diğer taleplerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.