Van

Muhtarlar Günü

10:22 19 Ekim 2017
Muhtarlar Günü

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, muhtarların kamu hizmetlerin daha etkin, süratli, verimli ve şeffaf şekilde yürütülmesinde kamu idarecilerinin en önemli çözüm ortağı, halkın yönetime iştirakında da çok önemli role sahip mesai arkadaşları olduğunu belirtti.

Muhtarlığın, demokrasinin yerelde sağlıklı şekilde uygulanabilmesini sağlayarak, köklü geçmişiyle de örnek bir müessese olduğunu dile getiren Zorluoğlu, muhtarların hem şehir merkezi hem de taşra mahallelerdeki vatandaşların doğrudan devletle muhatap olabilmelerinin ilk aşaması olduğunu aktardı.

Zorluoğlu, muhtarlığın ayrıca merkezi yönetimin açık kapısı konumunda da olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu geleneksel ve saygın müessesemizin temsilcileri olan muhtarlarımız, devletimizin yereldeki hizmetlerinin tespit ve talep edilmesi, yatırımların planlanması, uygulanması ve tamamlanması aşamalarının da takibi noktasında çok önemli ve işlevsel bir rol üstlenmektedir. Mahallelerinde yaşayan vatandaşların başta güvenlik ve asayiş olmak üzere, ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini yetkili makamlara ileten ve takibini yapan da yine kıymetli muhtarlarımızdır. Bu anlamda özellikle bölgemizde yaşanmış terör hadiselerinin tekrarlanmaması, terörün ve teröristlerin tamamen bertaraf edilerek, ilimizin ve bölgemizin artık huzur ve güven ile anılmasının sağlanmasında muhtarlarımız en önemli destekçilerimiz olmuştur, bundan sonra da olacaklarına inancımız tamdır. Yüklendikleri önemli misyon ve sorumlulukla günden güne ön plana çıkan muhtarların, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, her kademedeki kamu kuruluşunda daha çok saygı gören ve talepleri daha özenle değerlendirilen, özlük hakları gibi talep ve beklentileri süratle iyileştirilen birer kamu görevlisi haline gelmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizde görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.