Van

Van'da 16 ruhsatsız rezidans ve apart kapatıldı

14:51 06 Kasım 2017
Van'da 16 ruhsatsız rezidans ve apart kapatıldı

Van'da 16 rezidans ve apart, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığının günübirlik kiralanan yerlerle ilgili genelgesi ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, kent genelinde rezidans ve apart dairelere yönelik denetim yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının koordinasyonunda, İpekyolu Belediyesi zabıta ekipleri ve emniyet güçlerinin katılımıyla yürütülen denetimlerde daha önce uyarılmasına rağmen eksiklerini tamamlamayan 16 rezidans ve apart daire zabıta ekiplerince mühürlendi.

- "Güvenlik zaafiyeti oluşturuyor"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, kaçak rezidans ve apart dairelerin kötü niyetli insanlar tarafından rahatça kiralanabildiğini ifade etti.

Ruhsatsız çalıştırılan mekanlara yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirten Barut, şunları kaydetti:

"Otel gibi çalıştırılan kaçak rezidans veya günübirlik apart daireler büyük bir güvenlik zaafiyeti oluşturuyor. Kişilerce hiçbir kayıt yaptırılmadan kiralanan bu daireler emniyet birimlerinin denetim imkanını ortadan kaldırıyor. Bu nedenle daha önce yaptığımız denetimlerde 24 rezidans ve apart daire hakkında yasal işlem gerçekleştirerek gerekli belgeleri almaları için 15 günlük bir süre tanımıştık. Tüm uyarılara rağmen eksiklerini tamamlamayan rezidans ve apart daireleri mühürledik."

Açıklamada, ilgili yasaya göre günübirlik kiralanan dairelerin belediyelerden, rezidans olarak hizmet vereceklerin de Kültür ve Turizm Bakanlığından ruhsat almaları gerektiği bilgisine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.