Van

Van'da 7 ayda 962 kilometre yol yapıldı

14:05 30 Kasım 2017
Van'da 7 ayda 962 kilometre yol yapıldı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, 7 ayda 211 milyon liralık bütçeyle 962 kilometre yol yaptı.

Belediye yaz sezonu boyunca yaptığı yaptığı yol ve asfalt çalışmalarını tamamladı. Sezonun kapanmasıyla merkez ve 13 ilçede, 7 ayda 962 kilometre yol yapıldı. 211 milyon lira bütçe ayrılan yol çalışması kapsamında 948 bin 800 ton asfalt döküldü.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Cem Bartın, ilde ilk defa bu kadar büyük bir yol yatırımı gerçekleştiğini söyledi.

Bartın, çalışmalar kapsamında yüzlerce yerleşim birimi yolunun ilk defa sıcak asfaltla buluştuğunu ifade etti.

Bartın, şöyle konuştu:

"Çok verimli bir sezonu geride bıraktık. Mayıs ayının başlarında başladığımız çalışmalarımızı kasım ortalarında sonlandırdık. Bu süre içerisinde 312 kilometre sathi kaplama ve 650 kilometre sıcak asfaltı yollarımızla buluşturduk. Çalışma kapsamında 948 bin 800 ton asfalt kullandık. Sadece asfalt çalışması yapmadık, yol genişletme, yarma, dolgu, menfez ve kanal açma gibi çalışmaları da yaparak neredeyse yollarımızı sıfırdan inşa ettik. Ekiplerimiz 7 aylık yoğun çalışmanın ardından kent merkezi ve 13 ilçemizde karla mücadele çalışmalarına başladı."

Bartın, yol yapım çalışmaları kapsamında açılan yeni yeni yollarla şehrin trafiğinin de rahatlatıldığına dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.