Van

Van TSO ile Webhelp arasında işbirliği protokolü imzalandı

18:41 07 Aralık 2017
Van TSO ile Webhelp arasında işbirliği protokolü imzalandı

Van'da çağrı merkezi olarak hizmet verecek Webhelp şirketi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Van TSO Toplantı Salonu'nda yapılan işbirliği protokolünde konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van'da genç istihdamının sağlanmasına yönelik yoğun çaba içinde olduklarını söyledi.

Takva, "3 yıla yakın zamandır görüştüğümüz ve burada yatırım yapmasını arzuladığımız bir firmanın ilimizde de bir ilki gerçekleştirmesini istiyorduk. Yatırım gerçekleşmesi konusunda gerekli koşulların hem firma hem de Van TSO tarafında sağlanması çabası içindeydik. Bugün aslında bunun ilk resmi görüşmesini sizlerle paylaşma fırsatı yakaladık." dedi.

Toplantıda konuşan Webhelp Şirketi Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuna Baliç, Webhelp'in 2008 yılında 100 kişiyle İstanbul merkezli kurulan bir firma olduğunu belirtti.

Baliç, "Toplamda 5 lokasyonda 3 bin kişi ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. İstanbul haricinde Bingöl, Yozgat, İzmir ve son olarak Van'da lokasyonumuzu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 5 yılda bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Salih Serçe de çağrı merkezi için şu anda 310 kişiyi desteklediklerini, talep olması durumunda bu sayıyı artırabileceklerini belirtti.

Toplantı, işbirliği protokolünün imzalanmasıyla son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.