Van

İranlılar Van'a akın etti!

13:46 08 Aralık 2017 6 Yorum Var
İranlılar Van'a akın etti!

Van’da tatillerini geçiren ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayan İranlı turistler, dün gece ülkelerinin ünlü sanatçısı Moein’in şarkılarıyla coştu.

Van’a tatil için gelen İranlı turistler, gündüzleri alışveriş yapıyor, geceleri de disko, bar ve konserlerde eğleniyor. Kentte İranlı turistlere yönelik her geçen gün yeni etkinlikler gerçekleştirilirken, turistler Van’ın bütçesine de büyük katkı sağlıyor. Resmi verilere göre, bu yılın Aralık ayına kadar 453 bin 476 İranlı Van’a geldi, bu rakamın yıl onuna kadar 500 bini aşmasının beklendiği kaydedildi.

İranlı turistler dün gece de ülkelerinde 'Hoca' diye anılan ve en çok dinlenen sanatçılardan olan Moein’in konserinde eğlendi. 1979 İran İslam Devrimi’nin ardından ABD’ye yerleşen ve ülkesine girişi yasaklanan Moein, Edremit İlçesi'ndeki Nur Tatar spor Salonu’ndaki konserde sahneye çıktı.

Kentte bulunan İranlılar ile komşu ülkenin büyük kentlerinden servislerle Van’a gelen Moein hayranları, ''İran’ın en iyi viyola çalan sanatçısı'' ünvanına da sahip sanatçıyı izlemek için saatler öncesinden salona girdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konsere gelen İranlılar ellerindeki poster ve çiçeklerle Moein’e büyük ilgi gösterdi. Saat 20.00’de başlayan konserde sanatçının seslendirdiği şarkılara eşlik eden İranlılar, gece geç saatlere kadar eğlendi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    hoş gelmişler sefa getirmişler busene 500bin seneye inşallah birmilyon neden olmasın
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    İranlılar ve batıdan gelenler vanın ahlaki yapısını bozuyorlar.
    Cevapla
  • Bulut 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla bende canlı olarak konuşuyorum vanın genelleme yapmicam ama ahlaki durum zaten iyi değil bunu kimseye maal etmemeliyiz
    İlk beğenen sen ol
  • Suphi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi organizasiyondan van’a gelecek turist gelirlerinin ne van’a ne ülkeye nede millete zerre kadar fayda sağlamaz nesillerin bozulması için ecnebilere destekten başka hiçbirşey çıkmaz !!! Müminler rızkına bolluktan ziyade helal ve bereketli olmasını sadece ALLAH ‘tan ister ! İrandan gelecek sapıklardan değil ! Üstüne üslük irandan kaçmış bir batan haini sanatcı bozması !!!
    Cevapla
  • Haydihalaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu al sana islam birligi:(
    Cevapla
  • Nur 6 yıl önce Şikayet Et
    Vah Van'ın başına gelene!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.