Van

Çaldıran'da kırsal yatırım destekleri anlatıldı

14:32 23 Ocak 2018
Çaldıran'da kırsal yatırım destekleri anlatıldı

Çaldıran ilçesindeki çiftçilere, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) kapsamında sağlanan destekler anlatıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD II) üçüncü çağrı ilanıyla ilgili Çaldıran'da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Tekin Dundar, Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezinde yapılan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, çiftçilere devletin bu programla yüzde 70'e ulaşan oranlarda hibe desteğinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir milyonluk bir yatırım yapıyorsan 700 bin lirasını devlet veriyor. Bedava para veriyor ama insanlarımız buna uygun projeler hazırlayıp yeterince yararlanamıyor. Siz ne kadar uygun proje hazırlarsanız o kadar hibeden pay alırsınız. Herkes ilçeye daha çok kaynak aldırma gayretinde olsun. Bizim insanımız zengin olduğu zaman hepimiz zengin oluruz."

Toplantıda TKDK uzmanları IPARD II üçüncü çağrı ilanı başvuru süreci, destekleme kapsamında yer alan tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğe, TKDK Van İl Kördinatörü İbrahim Başak, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Diki, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.