Van

Erciş'te "101 Okul 101 Kütüphane" Projesi

21:23 23 Şubat 2018
Erciş'te "101 Okul 101 Kütüphane" Projesi

Erciş ilçesinde başlatılan "101 Okul 101 Kütüphane" Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Vakfı Deprem Şehitleri Erciş Öğretmenevi yemekhanesinde gerçekleşen programda konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, projeyi çok önemsediklerini belirtti.

Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tarz projelere değer verdiğini hatırlatan Yaşar, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda bizlere 'Köprü yaparsınız, yol yaparsınız ama bunların ömrü en fazla 5 yıl olur. Önemli olan insanların yüreklerine, geleceklerine yatırım yapmak ve insanlarla aramıza gönül köprüsü kurmaktır' demişti. Dolayısıyla başlattığımız proje örnek nitelikte olup inşallah beraberinde birçok projeyi de getirecektir. 101 okulumuza 101 kütüphane kuralım diyoruz. Bu proje ilçemizin adını Türkiye çapında duyuracaktır. İlçemizin geleceğini koruma adına giriştiğimiz böyle bir meselede ilçe halkıyla, STK'lar, siyasi partiler, kanaat önderleri ve esnafla ortak paydada buluşup bu projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek de ilçede çok güzel fiziki çalışmalar yapıldığını vurguladı. Eğitimde de seferberlik başladığını belirten Şimşek, "Eğer biz eğitim alanında bir başarı sağlayamazsak, bu yapılan fiziki çalışmaların hiçbir önemi yok. Bunun en iyi yolu insan yetiştirmektir. Sayın kaymakamımızın da destekleriyle bu konuda ilçemizde güzel çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Eğitim çalışmalarının mükafatını geçen yıl aldıklarını söyleyen Şimşek, "İlçemizde, TEOG sınavında 27 Türkiye birincisi çıktı. Milli Eğitim Bakanımız bu konuda ilçemizi örnek gösterdi. Sadece eğitim alanında değil öğretim, sosyal etkinlikler, kültürel alanlarda da çalışmalar yapıyoruz. Bunların kalıcı hale gelmesi için çocuklarımızın şimdiden okuma alışkanlığı kazanması gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.