Van

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

16:26 13 Mart 2018
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Yanı başımızda cereyan eden hadisede, Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile siyonist, emperyalist planı bıçak gibi ortadan kesip şimdi Afrin'de süpürme harekatı yapması, küresel teröre karşı orada mücadele etmesi boşuna değil." dedi.

Memur-Sen tarafından Van'daki bir restoranda düzenlenen, "Van Genişletilmiş İl Divan Toplantısı"na katılan Yalçın, yaptığı konuşmada, nerede kritik insani duruş gerektiren bir yer varsa sendika olarak güçleri yettiğince, bu duruşu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yalçın, sadece seküler anlamda ücret mücadelesi veren bir sendika olmadıklarını, böyle bir sendikal yaklaşımı da ülke adına hayırlı görmediklerini belirtti. Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Yalçın, şöyle konuştu:

"Yanı başımızda cereyan eden hadisede, Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile siyonist, emperyalist planı bıçak gibi ortadan kesip şimdi Afrin'de süpürme harekatı yapması, küresel teröre karşı orada mücadele etmesi boşuna değil. Zamanında yapılması gerekir miydi? Evet zamanında yapılması gerekirdi ama Türkiye'nin bunu zamanında yapabilecek ortamı ve buna ilişkin zemini güçlü değildi. Neden? Çünkü 15 Temmuz'da her şeyi net gördük. Türkiye'nin böyle bir süreçte Fırat'a girmesi, hamle yapması belki de intihardı. Belki de girip oraya saplanması içerideki ihanet ile dışarıdakinin entegrasyonu belki de Türkiye'nin sonu olabilirdi."

Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sıradan bir hadise olmadığını aktararak "Fransız ihtilalinden çok daha tarihsel anlamda önemli bir halk direnişidir. Dünyada böyle bir hadise henüz cereyan etmedi. Tanklara, jetlere karşı sivil bir halkın kurşun dahi sıkmadan nasıl özgürlüğünü teslim etmeyeceğinin destansı bir duruşudur." dedi.

Yalçın, öğrencilerin öğretmenlere karşı saygısız tutumlarını eleştirerek bu tür davranışların kesinlikle her zaman karşısında olacaklarını vurguladı.

Bölgenin yatırımlardan nasibini almaya başladığını anlatan Yalçın, bunu Hakkari ve Mardin'e gittiğinde gördüğünü dile getirdi. Yalçın, "Buraya aktarılan milli gelirden şehir nüfusuna ilişkin payın şehrin yatırımlarına yansımadığı, hiç edildiği ve bir başka yere aktarıldığı bir zemin vardı ve bu şehir bundan dolayı mağdurdu. Şehrin eli yüzü düzelmiş ve şehre yeni bir yatırım yansımaya başlamış. Bu son derece kıymetli." ifadesini kullandı.

Toplantıya Memur Sen-Van İl Temsilcisi Osman Ayşin, Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, konfederasyon ve sendika üyeleri ile vatandaşlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.