Van

Van'da "Hayatlar Solmasın" projesi

10:57 17 Mart 2018
Van'da "Hayatlar Solmasın" projesi

Van Sağlık Müdürlüğünce başlatılan "Hayatlar Solmasın" projesi kapsamında madde bağımlılarına ulaşılarak koruma, tedavi ve rehabilitasyon çalışması yürütülüyor.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde 2016 yılında başlatılan proje ile önce madde bağımlılarına ulaşılıyor. Daha sonra koruma, tedavi ve rehabilitasyon çalışması yürütülerek, bu kişilere uyuşturucuyla mücadelede danışmanlık hizmeti veriliyor.

Van Halk Sağlığı Başkanı Ömer Bilici, yaptığı açıklamada, projeyle madde kullanan ya da kullanma riski taşıyan bireyler ile bu bireylerin ailelerine danışmanlık hizmeti sunduklarını söyledi.

İlk olarak risk grubunda olan kişileri tespit ettiklerini anlatan Bilici, şunları kaydetti:

"Çalışma kapsamında risk gruplarını, bağımlılık oluşturan ürünlerden uzaklaştırmayı amaçladık. Tespit ettiklerimizi 'Hayatlar Solmasın' proje merkezine götürerek koruma ve tedavi aşamasına başlıyoruz. Bunları tedavi sürecini kolaylaştırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda bireyleri tedaviye yönlendirip, tedavi esnasında ve sonrasında bu kişilere psiko-sosyal destek sağlıyoruz. Tedaviden sonra rehabilitasyon aşamasında kişilerin bu maddelere tekrar dönmesini engellemek için gerekli sosyal destek ve sanatsal çalışmalar hazırlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.