Van

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

14:00 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin azim ve vatan sevgisi zaferi olduğunu bildirdi.

Çanakkale Savaşı'nın, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij, azim ve vatan sevgisi mücadelesi olduğunu belirten Öztürk, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynamıştır. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Milletimize bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden kahraman askerlerimizi ve ülkemizin birliği ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını seve seve feda eden Çanakkale, 15 Temmuz ve Zeytin Dalı Harekatı şehitlerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.