Van

Van'da 3 bin çocuk şenlikle coştu

14:00 06 Mayıs 2018
Van'da 3 bin çocuk şenlikle coştu

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlediği Çocuk Şenliği kapsamında yaklaşık 3 bin çocuğu eğlendirdi.

Büyükşehir Belediyesince organize edilen şenlik için Kurtuluş Parkı'nda bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile protokol üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında şenliğin düzenlendiği Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı'na kadar bisiklet sürdü.

Zorluoğlu, burada yaptığı açıklamada, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer kurumların iş birliğiyle çocuklar ve gençler için güzel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Şenlikleri, "Koşabiliyorken Koş" kampanyasıyla birleştirerek başlattıklarını kaydeden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Toplumumuzu spora teşvik etmek maksadıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen önemli bir kampanya. İnsanın geçmişinde ne kadar az keşke varsa o kadar mutlu oluyor. Vaktimiz, sıhhatimiz ve imkanımız varken yapabileceklerimizi yapmalıyız. Bunlardan bir tanesi de spor yapmak, koşmak, yürümektir. Dolayısıyla bizler buradan bütün vatandaşlarımıza gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna koşabiliyorken koşmalarını, yürüyebiliyorken yürümelerini tavsiye ediyoruz. İnşallah bu çeşit kampanyalarla daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı nesiller oluşturmak istiyoruz."

3 kilometrelik parkurun ardından şenlik alanına ulaşan Zorluoğlu ve beraberindekiler, kurumlarca açılan stantları dolaşarak, çocukların oyunlarına eşlik etti.

Karadeniz, Diyarbakır ve Van yöresine ait halk oyunları gösterilerini izleyen Zorluoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek güzel bir gün geçirmelerini diledi.

Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi olarak en kıymetli varlıkları olan çocuklar ve gençler için çok güzel organizasyonlar düzenlediklerini bildirerek, "3 binin üzerinde çocuğumuz, gencimiz burada. Çok özel bir gün yaşadılar ve bize de yaşattılar. Bu yıl bu çapta ilkini gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha gelişerek kapsamlı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Burada çocuklarımız ve aileleri, bizler, ilin bürokratları olarak çok güzel bir gün yaşadık.Çocuklarımızı sevgiyle, ilgiyle yetiştirmeye büyütmeye gayret ediyoruz çünkü onlar bizim geleceğimiz." diye konuştu.

Etkinliğe katılan çocuklar ise açılan stantları gezdikten sonra yöresel ezgiler eşliğinde halay çekti, horon tepti.

Şölende, vatandaşlara yöresel yemekler ikram edildi.

Şenliklere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.