Van

Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi

13:34 24 Mayıs 2018
Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi

Van Ticaret ve Sanayi Odasınca (VTSO) yürütülen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (HİSER) Projesi ile sektör temsilcilerine yönelik ihtiyaç analizi, danışmanlık, yurt içi ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri organizasyonları gerçekleştirilecek.

TSO'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan VTSO Başkanı Necdet Takva, Türkiye'nin 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedeflerini hatırlatarak, bu hedeflere ulaşmak için firmaların dünya pazarlarında sürdürülebilir bir turizm politikası belirlemesi gerektiğini söyledi.

Bu amaçla Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetin Artırılması (UR-GE) Tebliği'nin 2010 yılında yürürlüğe girdiğini anımsatan Takva, "Tebliğ kapsamında işbirliği yapılan kuruluşlar önderliğinde bir araya gelen firmalar, uluslararası pazarlara girmek ve rekabet güçlerini arttırmak için uzman ve danışmanlar eşliğinde ihtiyaçlarını belirleyerek, sonrasında gereken somut adımları atabilme imkanı bulmaktadır." dedi.

Takva, tebliğ kapsamında aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların birlikte hareket ederek sorunlarına ortak çözümler üretme ve uluslararası platformda bölgesel güç oluşturma imkanı bulabileceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Van geçmiş yıllarda birçok ülkenin ilgi odağı olmuştur. İlimize gelen yabancı turistlerin oranı yüksek rakamlara ulaşmışken bazı sebeplerden ötürü ilimizin cazibesi uluslararası pazarda bir nebze azalmıştır. Ulusal ve uluslararası fonların doğru kullanılmasını sağlayarak ilin cazibesini ve bilinilirliğini arttırmaya devam edeceğiz. İşte tam da bu noktada Ekonomi Bakanlığımızın sağlamış olduğu desteklerden Uluslararası Rekabet Üstünlüğünün Arttırılması Projesi'ni hayata geçirerek Van'ın tüm güzelliklerini uluslararası pazarlarda tanıtacağız. İhtiyaç analizi danışmanlığı, fuarlara katılıma ve eğitime kadar birçok desteği içeren projenin süresi 36 ay olacak."

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Alperen Kaçar da projenin onaylanmasıyla bir ihtiyaç analizi çalışması yürüteceklerini belirtti.

Proje kapsamında şuana kadar 16 firmanın yer aldığını ve bu sayının 25'e çıkarılmasının hedeflendiğini ifade eden Kaçar, "İhtiyaç analizi yapıldıktan sonra yurt içi ve yurt dışı tanıtımlar başlayacak. Bu noktada bir arada ve birlikte çalışmamız gerekiyor. Stratejiyi düzgün belirlersek katma değeri daha yüksek işler çıkarırız. Proje kapsamında danışmanlık desteği, eğitim hizmeti, istihdam imkanı ve yurt içi ve yurt dışı tanıtımlar olacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.