Van

Dünya Yetimler Günü

21:02 01 Haziran 2018
Dünya Yetimler Günü

Tuşba Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetim çocuklar ve aileleri iftarda buluşturdu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından hep birlikte oruçlarını açan yetim çocuklar ve aileleri, düzenlenen etkinliklerle eğlendi.

Programda konuşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, belediye olarak her zaman yetimlerin yanında olduklarını belirtti.

Belediyenin kurulduğu 2014 yılından bu yana her yıl ramazan ayının ortasında yetimlerle olabilmek adına, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte iftar programı düzenlediklerini bildiren Başkan Özgökçe, "Yetim gülerse dünya güler' ama 'Yetim ağlarsa da tüm dünya ağlar, tüm insanlık ağlar.' Bizler de inşallah bu anlamda yetimlerimizin gülmeleri, gülümsemeler ve mutlu olabilmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tuşba Belediyesi olarak inşallah her daim yetim kardeşlerimizle birlikte olacağız ve yetim neredeyse Tuşba Belediyesi orada olacaktır." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi İbrahim Cinkılıç ise, Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 150 milyon yetimin olduğunu, ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğunun İslam coğrafyası üzerinde bulunduğunu anımsattı.

Korumasız çocukların bir çok suç örgütünün hedefinde olduğun belirten Cinkılıç, şöyle konuştu:

"İHH olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak, barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. Ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz. Van'da da ailelerimizi bu anlamda misafir ettik. Onlara hediyeler dağıttık. Hayırsever gönüllülerimiz ailelerimize fitre ve zekatlarını verdiler. Amacımız yetim kavramını ve yardımlaşmayı sürekli gündemde tutmaktır. İftar programımızda bize destek olan tüm gönüllülerimize ve Tuşba Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.