Van

"İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz" etkinliği

09:13 23 Haziran 2018
"İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz" etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Van'da düzenlenen "İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz" etkinliğinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan İsmet Doğan, Yusuf Ak ve Emin Oğuz Ayanoğlu yaşadıklarını vatandaşlarla paylaştı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, daha sonra kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, 15 Temmuz darbe girişimini kum sanatıyla aktardı.

İsmet Doğan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve asla da unutturmayacaklarını söyledi.

İnsanın inandığı değerler için mücadele ettiğini ifade ede Doğan, "Biz o gece dünyayı ikinci plana attık ve meydanlara indik. O zamanki atmosferi anlatmaya kelimeler yetmez. O gece her iki ayağımdan vuruldum. Şehit olmayı çok isterdim." dedi.

Gazi Emin Oğuz Ayanoğlu da 15 Temmuz gecesi iş yerinden eve giderken darbe girişimi yapıldığını öğrendiğini söyledi.

Ağabeyi Onur'u hain darbe girişimi sırasında şehit verdiklerini belirten Ayanoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şunları aktardı:

"Bu ülke çok darbe gördü ve darbelerden de büyük zarar gördü. Yıllardır gaflet uykusunda olan Müslümanlar o gece uyandı ve bu dünyaya çok güzel bir ders verdi. Ama bunlar yine de vazgeçmeyecekler. Biz bir ve beraber olduğumuzda 15 Temmuz'da neler yapabileceğimizi çok iyi gösterdik. Bunu her zaman devam ettirirsek Allah'ın izniyle hiç kimse bizleri bölemeyecektir."

Yusuf Ak da eşiyle helalleşip sokağa çıktığında ayağında sadece terlik olduğunu belirterek, "Ne silahım ne de topum vardı. Ama yüreğimde imanım vardı. O gece sela sesi duyduktan sonra hiçbir şeyden korkmadan ilerledik. Bir tankın atışında yaralandım. Vücudumda ve başımda birçok şarapnel parçası var. Tedavim hala sürüyor. Ama kazanan biz olduk. Zafer Müslümanların ve inanlarındır." diye konuştu.

TRT sunucusu Ersin Düzen'in moderatorlüğünü üstlendiği program, Dursun Ali Erzincanlı'nın okuduğu şiirlerle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.