Van

YYÜ 171 kamerayla izlenecek

12:22 11 Temmuz 2018
YYÜ 171 kamerayla izlenecek

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), 171 kamerayla üniversite yerleşkesinin tamamının izlendiği "Kamera ve Güvenlik Sistemi"nin açılışı yapıldı.

Rektörlük binasında düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Murat Zorluoğlu, üniversitenin sürekli yenilendiğini, ülkenin ve bölgenin yeni çehresi haline geldiğini söyledi.

Üniversitede her gün yeni bir hizmet başlatıldığını ifade eden Zorluoğlu, açılışı yapılan "kamera ve güvenlik sistemi" ile ilgili de "Burası hakikaten çok önemli bir işlev görüyor. Çünkü güvenlik, yeme içmeden sonra en önemli ihtiyaçtır. Yapılan projeyle üniversitemizin adeta yeni gözleri oldu. Bu kameralar üniversitemizin her noktasını, tabi özel hayatımızın gizliliğini ihlal etmeyecek şekilde gözetleyecek. Bu, önemli bir hizmet." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ise, 7 bin 500 dönümlük kampüste yaklaşık 27 bin öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Üniversitede 4 bin personelle hizmet verdiklerini anlatan Battal, "Bütün bunları dikkate aldığımızda güvenliğin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor." dedi.

Açılışa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Eray Çelik ve öğretim üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.