Van

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:16 14 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Van Valisi ve Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Zorluoğlu, mesajında, şanlı Türk ordusu içinde yuvalandırılan hainlerin, 15 Temmuz 2016’da, ülkenin Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine emin adımlarla ilerlediği dönemde, devletin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize kast ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, üst kademe yöneticileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM), kamu kurum ve kuruluşlarını hedef alan alçakça bir kalkışma gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kalkışmanın sadece devleti değil, masum sivilleri de hedef aldığını aktaran Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Fethullahçı Terör Örgütünün üniforma giymiş mensuplarının, milletin kendi uçaklarını, tanklarını, helikopterlerini ve ağır silahlarını, hunharca kendi milletine karşı kullanmasıyla büyük bir hıyanet örneği sergilenmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatansever halkımız bu hıyanete dur demek için sokaklara, caddelere, meydanlara inmiş ve devletine bağlı güvenlik güçlerimizle birlikte hesap edilmeyen bir dirençle, işgal hareketini bertaraf etmeyi başarmıştır. 15 Temmuz gecesi ve ertesi gün, tarihi bir duruş ve kararlılık sergileyerek, Türkiye’mizin her bir şehrinde, meydanlarında, sokaklarında, cinsiyeti, yaşı, siyasi görüşü ve hayat tarzı ne olursa olsun, geleceğine sahip çıkma kararlılığıyla ve aynı yüce duygularla bir araya gelen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha en derin şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Ömer Halisdemir ve 248 kahramana ise Yüce Mevla’dan rahmet diliyor, hain kalkışma sonucu yaralanan gazilerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Allah bu ülkeyi, milletimizi, birliğimizi ve dirliğimizi ilelebet muhafaza etsin. Allah bu ülkeyi, milletimizi, birliğimizi ve dirliğimizi ilelebet muhafaza etsin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.