Van

Rabia katliamı şehitleri Van'da anıldı

15:05 17 Ağustos 2018
Rabia katliamı şehitleri Van'da anıldı

Van'da Mısır'ın Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı protestoculara yönelik katliamın 5'inci yılı dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Hz. Ömer Camisi önünde düzenlenen programda basın açıklamasını okuyan Emrah Bozakaya, Mısır'da yüzlerce kişi hakkında verilen idam cezaları, işkenceler, yargısız infazlar, çökmüş ekonomi, işsizlik, rüşvet, adaletsizlik, yolsuzluk, çürümüşlüğün hat safhaya çıktığını söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin emperyalist ülkeler için en büyük tehdit olduğunu ifade eden Bozkaya, "Geçmişte ve şu an ülkemiz üzerinde ABD-İsrail ve yerli işbirlikçilerinin de yardımı ile oynanan oyunlar, 17-25 Aralık operasyonları, gezi olayları, 6-7 Ekim Kobani olayları, hendek siyaseti, dolar spekülasyonları, istihbarat oyunları, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, ekonomik savaşlar, Suriye üzerinden kuşatma operasyonları ve senaryoları ile Türkiye'ye diz çöktürmek ve Mısır gibi sömürüye açık hale gelmiş bir ülke haline getirmek için verilen savaşı görmekteyiz." dedi.

Mısır'da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Mursi'nin yanında olduklarını belirten Bozkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz üzerinde operasyon çekmek isteyen zinde güçlere, lobilere karşı yek vücut olduğumuzu, Esmalar, Ömer Halis Demirler, Halil Kantarcılar, Erol Olçok'lar gibi bedel ödemeye hazır olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.

Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek, emperyal zihniyete, güce, baskıya, zorbalığa karşı çıkmak ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz devam edecektir. Unutulmamalıdır ki bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil yalnızca Allah'tan bekleyen Müslümanlarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.