Van

Toplu taşımadaki sorunlar görüşüldü

13:46 11 Eylül 2018
Toplu taşımadaki sorunlar görüşüldü

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, özel halk otobüsleriyle ilgili şikayetler ve çözüm önerileriyle ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Toplu ulaşımda kaliteyi arttırmak için çalışmalarını ve denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu kapsamda özel halk otobüsleri sahipleriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi salonunda Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündeme alınan 12 maddelik sorun ve çözüm önerileri görüşüldü.

Kentteki toplu taşıma konusunu önemsediklerini belirten Tamer, sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplu taşıma hizmetinin zor bir iş olduğu kaydeden Tamer, "Kurallara daha fazla dikkat ettiğimizde vatandaşlarımız da kurallara uyacaklardır. Durak olmayan yerde vatandaşları alırsanız gidip duraklarda beklemezler. Göreve geldiğimiz günden bu yana ulaşıma çok büyük önem verdik. Siz de belediye ile hareket etmek durumundasınız. Bundan sonra da yaşanan sorunları birlikte hareket ederek çözeceğiz. Eksikler olabilir, bizim gayemiz bu eksikleri gidererek halkımıza daha güzel bir toplu taşıma hizmeti sunmaktır. Bu da ancak kurallara uymakla mümkün olur." diye konuştu.

Esnaf adına konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ise yaşanan sorunların çözümü noktasında belediyeyi her zaman yanlarında gördüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımaya verdiği öneme de değinen Tuğrul, "Burada eksiklerimiz var. Geçmişten gelen sıkıntılar var. Şu anda belediyemiz tarafından taksici esnafımıza duraklar yapılıyor. Her durağın maliyeti 50 bin lira. Hepimiz birer yaşlı ve engelli adayıyız. Lütfen şoför arkadaşlarımıza da bunları aşılayalım. Yaşlılarımıza, engellilerimize dikkat edelim, onları üzmeden güzel bir şekilde taşıyalım." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Murat Yazlık, Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu, Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri Bölge Müdürü Burak Akbaşoğlu ve halk otobüsü sahipleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.